• התחברות
    • חיפוש
    • לא נקרא
    • [[global:header.דף הבית]]
    • תגיות
    • פופולרי
    • פוסטים אחרונים

    גיליון אלקטרוני - שימוש ברפרקטומטר במהלך תסיסה

    כלי עזר
    כלי עזר בדיקות מעבדה
    1
    1
    120
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגיבו כנושא
    התחברו בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אליהו - מנהל
      אליהו - מנהל נערך לאחרונה על ידי אליהו - מנהל

      גיליון אלקטרוני - שימוש ברפרקטומטר במהלך תסיסה

      כעיקרון, לא ניתן להשתמש ברפרקטומטר ככלי למדידת סוכר במהלך התסיסה, זאת משום שהאלכוהול שקיים ביין גורם לשיבוש של הקריאה, עם זאת, קימות נוסחאות לחישוב ערך המשקל הסגולי או הבריקס לפי תוצאת הקריאה ברפרקטומטר גם במהלך התסיסה, אם ערך המשקל הסגולי ההתחלתי של התירוש ידוע.

      באתר של חברת MoreWine! מארה"ב ניתן להוריד גיליון אקסל באמצעותו ניתן לבצע את החישוב, יש להזין את ערך המשקל הסגולי או הבריקס ההתחלתיים, ואת הערך שהתקבל מבדיקת הרפרקטומטר במהלך התסיסה ולקבל את הערך המתוקן.

      קישור להורדה

      אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הוזכר על-ידי  אליהו - מנהל אליהו - מנהל 
      • הוזכר על-ידי  אליהו - מנהל אליהו - מנהל 
      • הוזכר על-ידי  אליהו - מנהל אליהו - מנהל 
      • פוסט ראשון
        פוסט אחרון