שבבי עץ אלון
-
שלום אליהו
אני תמיד מתפעל מהסבלנות שלך לענות על כל שאלה בצורה מפורטת ואכפתית. תודה.
עשיתי יין מענבי פטיט סירה, ללא ביסולפיט. ברוך ה', יצא מוצלח. היין נמצא בחבית תמיד מלא ועשיתי לו כבר 2 שפיות.- קניתי שבבי עץ אלון ועדיין לא שמתי אותם האם זה לא מאוחר מדי? באיזה שלב מומלץ לשים אותם ולכמה זמן?
- היום טעמתי ממנו והשתנה לו קצת הטעם ונהייה יותר חמוץ. לאחר אוורור החמיצות פחתה אבל עדיין נוכחת. האם זה חלק מהתהליך שטעמים עולים ויורדים? מה אפשר לעשות?
-
שלום וברכה,
א. שבבי עץ אפשר תמיד לשים. אפשר לשים 2.5 גר’ לליטר, בדרך כלל זה מורגש תוך שבועיים כך שאחר שבועיים מומלץ לטעום ולהחליט אם להוסיף עוד שבבים, או להוציא את השבבים.
ב. יין בהחלט מתפתח ומשתנה עם הזמן, השאלה האם לטובה... במקרה שלך בגלל שלא הוספת ביסולפיט הייתי יותר חושש שאולי היין התחמצן/החמיץ - צריך לטעום כדי לדעת.
בהצלחה!