דילוג לתוכן
  • 0 לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. עזרה וייעוץ
  3. חומציות

חומציות

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה וייעוץ
4 פוסטים 2 כותבים 92 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #1

    שלום אליהו,
    חזק וברוך על כל התוכן והמאמרים.
    השנה רכשתי ענבים עם PH מאוד גבוה. ניסיתי להגיע ל-PH אידיאלי ובגלל הוספה גדולה מדי של חומצה טרטרית הגעתי ל-3.55PH אבל החומצה הכללית TA זינקה לערך מאוד גבוה וטעם היין יצא חומצי מאוד. איך אפשר בפעם הבאה לתקן את בחומציות ולעגיע מ-3.9PH ל-3.55PH (לדוגמא) לפני התסיסה בלי לעלות את חומצתיות TA בצורה דרסתית או לפחות למצוא את האיזון ביו 2 הערכים?
    תודה.

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #2

    שלום וברכה,
    האם בפעם האחרונה חישבת לפי נפח התירוש הכולל או רק לפי הנוזל? בנוסף, מכיוון שלפעמים החומצה מתערבת רק בנוזלים החופשיים ולא בנוזלים שכלואים בתוך הענב, זה גם תלוי כמה אתה סוחט אחר כך, ככל שאתה סוחט פחות אגרסיבי היחס של הנוזל מכלל התירוש יורד, את כל זה צריך לקחת בחשבון כשמוסיפים חומצה ולהוסיף רק לפי כמות הנוזלים, בדרך כלל, בתנאים ביתיים מגיעים למיצוי נמוך יותר מאשר בתנאים מסחריים וצריך להתאים את כמות החומצה, קשה לתת בזה כללים כי זה תלוי בזנים, בתנאי הגידול ובעוד הרבה דברים שמשתנים מענב לענב. אם יש לך נסיון עם ענבים מסויימים שמגיעים לחומציות גבוהה מהצפוי, כמובן שמומלץ להוסיף פחות חומצה בהתחלה.

    ככלל, לא כדאי להוסיף יותר מ-3-4 גר' חומצה לליטר, כך שאם הכמות הנצרכת כדי להגיע ל-pH 3.55 גבוהה מהנ"ל, צריך לנסות להוריד רק ל- 3.6 או 3.65 בי לעבור את הכמות הנ"ל.

    בהצלחה

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #3

    הוספתי בערך 1 גרם לליטר אבל ''לפי כמות כל התירוש''.
    הבנתי את הטעות. בפעם הבאה אחשב בס''ד לפי הנוזלים.
    תודה רבה לך.

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #4

    שמחתי לעזור.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0

  • התחברות

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים