מידע על זני הענבים
-
שלום,
קשה לתת פירוט כולל על כל הזנים הזמינים בארץ, יש מידע באינטרנט לדוגמא כאן. ההבדל העיקרי הוא כמובן בין ענבים אדומים (שחורים/סגולים) מהם עושים יין אדום או רוזה (ורוד/סמוק) לבין ענבים לבנים מהם עושים יין לבן. כמובן שיש הבדלים בין הזנים השונים בגוון, במבנה האשכול ובסגנון הטעם. ההמלצה שלי היא לטעום הרבה יינות מזנים שונים כדי לקבל הבנה טובה יותר בהבדלי הטעם והסגנון בין הזנים ולבסוף לגבש העדפה לזנים מסויימים מהם תרצה להכין יין.
בהצלחה!