גודל מיכל תסיסה
-
אם אתה רוצה שהמיכל יהיה מלא ב-100 ליטר יין בשלב היישון, אתה צריך לכל הפחות 200 ק"ג ענבים בשלב הבציר (הייתי ממליץ אפילו על מעט יותר - תלוי איך אתה מבצע את הסחיטה - ידנית או עם פרס).
200 ק"ג ענבים ינפיקו 180-190 ליטר תירוש מה שאומר שאתה תצטרך מיכל תסיסה של כ-250 ליטר כך שהוא לא יהיה מלא ביותר משלושת-רבעי כדי לאפשר מקום לכיפת הקליפות שעולה בזמן התסיסה.
אתה כמובן יכול להתסיסה בכמה מיכלים, נניח מיכל אחד של 200 ליטר ועוד מיכל של 60 ליטר.בהצלחה!
-
@אליהו-מנהל כתב בגודל מיכל תסיסה:
200 ק"ג ענבים ינפיקו 180-190 ליטר תירוש
תירוש = עיסת תירוש וקליפות...
-
@אורח כתב בגודל מיכל תסיסה:
@אליהו-מנהל כתב בגודל מיכל תסיסה:
200 ק"ג ענבים ינפיקו 180-190 ליטר תירוש
תירוש = עיסת תירוש וקליפות...
נכון. אחרי הקראש יש לך רק 90-95% מהמשקל הראשוני של הענבים.