דילוג לתוכן
  • 0 לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. עזרה וייעוץ
  3. תהליך התסיסה

תהליך התסיסה

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה וייעוץ
8 פוסטים 2 כותבים 136 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ? מנותק
    ? מנותק
    דוד
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #1

    שלום אליהו, ישר כוח על כל הידע הרב שאתה מחכים את כולם!
    רציתי לברר את התהליך שקורה במהלך התסיסה -
    כפי שכתבת בתחילת התסיסה הקליפות צפות למעלה, השאלה האם הקליפות נפרדות מכל חלקי הפרי ונשאר רק קליפה?
    מה קורה עם החרצנים האם הם נפרדים לגמרי מהפרי?
    האם החרצנים שוקעים למטה כבר בתחילת התסיסה או שרק בהמשך?
    בקיצור מהו התהליך שעובר על התירוש במיכל התסיסה?
    בנוסף רציתי לברר מהו היחס הכמותי שבמיכל בין הקליפות המיץ והחרצנים?

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #2

    בגדול, אחרי כמה ימים מתחילת התסיסה החרצנים נפרדים מהקליפות ושוקעים אל תחתית המיכל, תלוי גם בעוצמת הערבוב של הקליפות, הקליפות בכיפה הם כמעט יבשות - כל הנוזל מפעפע למטה, גם כשמרטיבים את הכיפה, תוך כמה דקות היא חוזרת להיות יבשה.
    הכיפה עצמה היא לדעתי כשליש מנפח מיכל התסיסה, אבל זה לא מדויק ולפי דעתי זה תלוי בהרבה דברים.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    ? תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #3

    מה היחס הכמותי של החרצנים / לתירוש?

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #4

    לא יודע להגיד, לא הרבה.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    השיב לאליהו - מנהל ב נערך לאחרונה על ידי
    #5

    @אליהו-מנהל שלום האם טבעי שיש ריח מעופש משהו בימים הראשונים של שלב תסיסה

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #6

    קשה לדעת למה הכוונה 'מעופש', מה שמצוי זה ריח מסריח כמו של ביצים סרוחות או ביוב, זו תופעה שנקראת חיזור והיא מתרחשת כתוצאה ממחסור בחמצן, בימים הראשונים של התסיסה כדאי להעשיר את היין בחמצן באמצעות ריקון חלק מהנוזל שבמיכל ושפיכתו מגובה בחזרה על היין. בדרך כלל לאחר התסיסה לא נשאר ריח כזה.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #7

    האם לאחר שהיין גמר את התסיסה והוא נמצא בדמיגאן יכול להתפתח גם ריחות חיזורים, ואם כן מה לעשות?
    אני קצת מריח ריח של שמרים, האם זה בסדר?

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #8

    הדמיג'אן הוא כלי אטום לחלוטין שבהחלט יכול להביא לריחות חיזוריים, קשה להבין למה הכוונה ריחות של שמרים, בדרך כלל ריחות חיזוריים הם ריחות מסריחים כמו של ביצה סרוחה, ביוב וכדו', א יש ריחות כאלה כדאי לאוורר את היין באמצעות שפייה, אם כי בשלב זה כדאי להמתין עם השפייה עד סיום התסיסה המלולקטית.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0

  • התחברות

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים