דילוג לתוכן
  • 0 לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. עזרה וייעוץ
  3. תירוש בהקפאה

תירוש בהקפאה

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה וייעוץ
2 פוסטים 2 כותבים 51 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #1

    אליהו שלום
    שאלה מעט מעניינת אולי תוכל לאבחן את מה שקרה,
    אני מתסיס בד"כ במיכלים קטנים והשנה הכנסתי מיכל אחד להקפאה מיד לאחר הקראש, חושב להתסיס בהמשך את נוזל התירוש עם ריכוז הסוכר הגבוה, מה שקורה כתוצאה מההקפאה, או סתם לנסות תסיסה 'חורפית' על כל הכמות,
    עכ"פ מה שקרה שכבר התחילה להתפתח תסיסה עוד קודם שהתירוש קפא, ראיתי ביום הראשון התפתחות של כיפה, ולאחר כמה ימים כשפתחתי עוד הפעם אני מגלה להפתעתי שהנוזל עלה מעל הכיפה, ז"א פרץ אץ הכיפה ועלה מעליה, כנראה כתוצאה מהתרחבות הנוזל בהקפאה, אבל זה קרה לכה"פ אחרי יומיים במקפיא ומדובר במקפיא חזק וטוב,
    כמו"כ גם כעת, כשבוע לאחר שהיה בהקפאה, ישנם 3-4 מקומות על פני הקרח שישנם חורים קטנים מאד שכל הזמן יוצאות משם כעין בועות אויר קטנות, [פני השטח של הקרח זהו הנוזל המרוכז בסוכר שלא נהפך ממש לקרח נוקשה -כמו שמוכר מארטיק קרח שהחלק הסוכרי המרוכז לא מתקשה ממש כמו מים קפואים- ולכן ניתן לראות בו את הבועיות אויר הללו]
    השאלה האם יכול להיות שלאחר כ"כ הרבה זמן בהקפאה שמרי הבר עדיין מייצרים תסיסה, וזו גם הייתה הסיבה שבתחילה לאחר יותר מיומיים הנוזל עדיין לא קפא עקב פעילות השמרים והחום שהם הפיקו???
    או שיש לך הסבר אחר לכל הענין? בעיני זה ממש מוזר...

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #2

    לא נראה שיכולה להתרחש תסיסה בקור כזה, הגיוני שזה אוויר שנכלא מתחת לקרח ומשתחרר מסיבה כלשהי.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0

  • התחברות

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים