דילוג לתוכן
  • 0 לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. עדכונים חשובים
  3. עדכון בנוגע להמלצה על עיתוי השפייה הראשונה

עדכון בנוגע להמלצה על עיתוי השפייה הראשונה

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עדכונים חשובים
1 פוסטים 1 כותבים 171 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי אליהו - מנהל
    #1

    שלום לכולם,

    עד לאחרונה המלצתי במדריכים באתר לבצע שפייה ראשונה כבר כמה ימים לאחר הסחיטה כדי להימנע מהתפתחות של טעמי לוואי ביין.

    זו המלצה שאכן מופיעה במדריכים שונים, בעיקר במדריכים ליין ביתי. עם זאת, בספרות המקצועית ההמלצה בדרך כלל היא לבצע את השפייה הראשונה רק עם סיום התסיסה המלולקטית. הרציונל בכך הוא שמשקעי התסיסה שכוללים חלקיקי פרי ותאי שמרים מתים, חשובים כחומרי הזנה עבור הבקטריה שאחראית על התסיסה המלולקטית כך שחשוב שהם ישארו ביין בשלב זה. בנוסף, עם הזמן, שכבת המשקעים צפוייה להצטמצם כך שאבדן היין בשפייה הראשונה קטן לעומת שפייה מייד לאחר הסחיטה שגורמת לאבדן משמעותי של יין.

    כפי הידוע לי זוהי הפרקטיקה המקובלת ביקבים מקצועיים בארץ ובעולם ולכן אני ממליץ כעת בזהירות, לדחות את השפייה הראשונה עד לסיום התסיסה המלולקטית. אני ממליץ לטעום את היין כל כמה שבועות כדי לוודא כי אכן לא מתפתחים ביין טעמי וניחוחות לוואי, אם ישנם כאלו - מומלץ לבצע שפייה ולהפריד את היין מהמשקעים.

    אני מזכיר כי ניתן לרכוש אצלי ערכה לבדיקת סיום התסיסה המלולקטית שתאפשר לכם לדעת מתי התסיסה המלולקטית מסתיימת ובהתאם לכך מתי לבצע שפייה ולהוסיף ביסולפיט אל היין.

    שנה טובה כתיבה וחתימה טובה לכולם,
    אליהו

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0

  • התחברות

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים