Your browser does not seem to support JavaScript. As a result, your viewing experience will be diminished, and you have been placed in read-only mode.
Please download a browser that supports JavaScript, or enable it if it's disabled (i.e. NoScript).
שלום, רציתי להבין יותר טוב מה הצורך לחזור כמה פעמים על השפיות?
בשפייה הראשונה/שנייה זה הפרדה של היין ממשקעים. אחר כך זה בעיקר כדי לאוורר את היין ולשחרר ממנו ריחות חיזוריים (חיזור - ההיפך מחמצון, ריחות של ביוב וכו'). זה מאוד תלוי ביין. בעיקרון אין צורך להרבות בשפיות.
האם בשפיה הראשונה כדאי שלא לאוורר את היין אלא להכניס את צינור השפיה לתוך הנוזל?
מאוד תלוי עד כמה היין מחוזר, אבל בדרך כלל בשפייה הראשונה צריך פחות זהירות מאוורור.