גרעינים שצפים בדמיג'אן
-
שלום רב,
בדמיג'אן שמילאתי (אני עוד לפני שפייה ראשונה), יש קרעינים קטנים שצפים על פני היין. האם זה תקין ?
האם ישנו בסוף התהליך, לפני הביקבוק, איזשהו סינון סופי עם מסננת דקה יותר ? (חושש גם אולי לתולעים וכו') -
אפשר לנסות להפריד את זה ידנית עם כפית וכדו', אפשר גם להשתמש במסננת קטנה בשפייה הבאה, נגיד משהו כזה:
-
תודה רבה !
רק שתי שאלות לגבי זה :- האם זה נורמלי שיש את זה ? (כשהעברתי לדמיג'אן עשיתי כמו באתר עם רשת טמבור ומסננת ביתית)
- באמת מי אמר שאין תולעים ביין ? ... (או שמא הן אינן יכולות לחיות בחמיצות היין ). אתה לא מסנן את היין שלך ?
-
- זה קורה הרבה, יש סוג מסויים של חלקיקים שעוברים את המסננת.
- לדעתי אין, הכל שוקע למטה (או צף למטה) ומפרידים עם שפייה, אבל כמובן שאני לא לוקח אחריות הלכתית.
-
לי ידוע שמבחינה הלכתית עושים סינון, (אחרי ששוקעים השמרים- מבחינה טכנית) יש אופציה ביתית 1.דרך מסננת 75 מש (שמוכרים לניפוי קמח) או 2.מסננת חרקים לתה (יש בהכשר העד"ח 0.9 מיקרון)
יעקב -
צריך להיזהר עם זה כי בסינון עם מסננת רגילה היין נחשף להמון חמצן.
אולי אפשר להצמיד בד סינון לקצה של צינור השפייה ולוודא כי קצה הצינור נמצא מתחת גובה היין.
22 בספט׳ 2024, 9:56
5/6
23 בספט׳ 2024, 20:24