דילוג לתוכן
  • 0 לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. עזרה וייעוץ
  3. שפיה ראשונה

שפיה ראשונה

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה וייעוץ
8 פוסטים 2 כותבים 106 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי

שלום אליהו, לפני שבוע וחצי היין סיים את התסיסה, העברתי אותו לדימיג'אן והוספתי לו שבבי עץ, כפי שכתבת בעידכון השארתי את היין עם כל המשקעים, והריח שלו טוב.
    השאלה מתי לדעתך כדאי לעשות שפיה ולהפריד את היין מהמשקעים, ומתי כדאי לעשות בדיקה לתסיסה מלולקטית.
    בנוגע לבקבוקי פלסטיק ששמרתי את יתרת היין, האם לעשות להם שפיה, לפי המראה כמות המשקעים בבקבוק היא ממש מזערית.

תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל

כחודש אחרי הסחיטה לבצע בדיקה מלולקטית, אם סיים לעשות שפייה, גם לבקבוקים - גם כדי לשחרר מהיין ריחות 'חיזוריים'.

אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח

שלום אליהו, רציתי לשאול מה קורה אם בבדיקת תסיסה מלולקטית אני מגלה שהדימיגאן כבר סיים את התסיסה ואילו הבקבוקים לא נגמר התסיסה? האם לעשות שפיה ולערב את היין שבבקבוקים לתוך הדימגאן, או שלהמתין עם השפיה עד שגם הבקבוקים יסיימו את התסיסה? תודה על המענה

תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל

אפשר לבצע שפייה לדמיג'אן ולערבב קצת מהמשקעים של הדמיג'אן לתוך הבקבוקים כדי לעורר בהם את התסיסה, עם השפייה של הבקבוקים לחכות, למעשה, זה פחות קריטי לבצע שפייה גם בבקבוקים מכיון שבדרך כלל אין בהם הרבה משקעים, אפשר לקבוע לפי הריח אם יש ריחות מסריחים כן כדאי לבצע שפייה אבל רק אחרי המלולקטית.

אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח

היי אליהו,
    בעקבות שנושא המאמר הוא שפייה אשאל לגביו.
    כל השנים השתמשתי עם דמיג'אנים.
    לראשונה אני עם נירוסטה.
    השפייה מהדמיג'אן היה די פשוט כי הייתי יכול לראות את הקו של המשקעים ופשוט התחלתי מעל הקו.
    בנירוסטה לא רואים כלום.
    יש איזשהו עיצה לעניין?
    חיפשתי באתר ולא מצאתי שדיברת על זה.
    תודה רבה!

אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח

הנקודה היא שכאשר אני עושה שפיה לדימגאן אני צריך להוסיף את היין מהבקבוקים, כדאי למלא את הדימגאן עד למעלה. השאלה היא מה לעשות כשהבקבוקים עדיין לא פיתחו תסיסה?

תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי

לגבי שפייה מנירוסטה אין לי נסיון. לפי מה שידוע לי עושים שפייה דרך הברז התחתון, אולי בשפייה ראשונה המשקעים יותר גבוהים מהברז, לא יודע.

תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל

לגבי שפייה מבקבוקי פלסטיק,
    אם באמת המלולקטית לא הסתיימה בהם לא כדאי למלא איתם את הדמיג'אן בוודאי אם מוסיפים לו ביסולפיט.
    מקווה שזה לא יקרה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
    0

• התחברות

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים