בדיקות, והוספת חומרים ליין ביתי
-
שלום אליהו, ישר כוח על היוזמה, הגיע הזמן שמישהו ימסד את תהליך הכנת היין הביתי, כמו שכתבת השוק פרח מאוד והמון אנשים מכינים בבית יינות ברמה שלא תבייש בוטיקים, ועושים את כל הבדיקות, ותיקונים של PH והוספת ביסולפיט, וכל מיני חישובים למינהם, האם גם על שאלות כאלו יש לך ניסיון כי בד''כ יינן יודע לענות שאלות כאלו, או שאתה בשיטה של הכנת יין ביתי בלי הרבה התערבויות וגם בדרך הזאת אפשר להגיע לתוצאות.
-
שלום גיל!
האמת שזאת בדיוק הייתה הכוונה שלי בהקמת האתר - הנגשת הידע המקצועי למכיני יין ביתי, כפי שתוכל לראות בקטגוריות 'מאמרים למתקדמים' כבר ישנם כמה מאמרים על חומציות וכוהל פוטנציאלי ובהמשך יעלו מאמרים נוספים שאני מקווה שיכסו את כל הנושאים כמו גופרית pH וכו'.
יש לי בהחלט ניסיון בתחום של כימייה וכו', יש לי בבית ציוד מעבדתי ואני בודק TA, pH, ו- S02, ואני בהחלט אשמח לשתף את הידע שלי בכל הנוגע לתחום זה, אני לגמרי לא מאמין בשיטה של 'לתת לענבים לעשות את שלהם', מה שהענבים יודעים לעשות לבד, זה בדרך כלל יין מלא בפגמים, רחוק מאד מיין איכותי...
אשמח לעזור לכל אחד ולענות על כל שאלה כמיטב הבנתי ידיעתי וניסיוני, מאחל לך ולכל מכיני היין הביתי בהצלחה ולחיים!
אליהו