בדיקות, והוספת חומרים ליין ביתי
-
שלום אליהו, ישר כוח על היוזמה, הגיע הזמן שמישהו ימסד את תהליך הכנת היין הביתי, כמו שכתבת השוק פרח מאוד והמון אנשים מכינים בבית יינות ברמה שלא תבייש בוטיקים, ועושים את כל הבדיקות, ותיקונים של PH והוספת ביסולפיט, וכל מיני חישובים למינהם, האם גם על שאלות כאלו יש לך ניסיון כי בד''כ יינן יודע לענות שאלות כאלו, או שאתה בשיטה של הכנת יין ביתי בלי הרבה התערבויות וגם בדרך הזאת אפשר להגיע לתוצאות.
-
שלום גיל!
האמת שזאת בדיוק הייתה הכוונה שלי בהקמת האתר - הנגשת הידע המקצועי למכיני יין ביתי, כפי שתוכל לראות בקטגוריות 'מאמרים למתקדמים' כבר ישנם כמה מאמרים על חומציות וכוהל פוטנציאלי ובהמשך יעלו מאמרים נוספים שאני מקווה שיכסו את כל הנושאים כמו גופרית pH וכו'.
יש לי בהחלט ניסיון בתחום של כימייה וכו', יש לי בבית ציוד מעבדתי ואני בודק TA, pH, ו- S02, ואני בהחלט אשמח לשתף את הידע שלי בכל הנוגע לתחום זה, אני לגמרי לא מאמין בשיטה של 'לתת לענבים לעשות את שלהם', מה שהענבים יודעים לעשות לבד, זה בדרך כלל יין מלא בפגמים, רחוק מאד מיין איכותי...
אשמח לעזור לכל אחד ולענות על כל שאלה כמיטב הבנתי ידיעתי וניסיוני, מאחל לך ולכל מכיני היין הביתי בהצלחה ולחיים!
אליהו -
@אליהו-מנהל
איך מייצביםph נמוך מ3 -
שלום וברכה!
pH נמוך מ- 3 הוא תרחיש נדיר בפרט בארצנו החמה, אם בכל זאת קיים מצב שכזה, צריך לקחת בחשבון ירידה טבעית של החומציות (עלייה ב- pH) לאורך תהליך הכנת היין, תחילה במהלך התסיסה עם שחרור של אשלגן מהקליפות ושקיעה של חומצה טרטרית בהמשך התסיסה המלולקטית מפחיתה חומציות בנוסף לשקיעה נוספת של חומצה טרטרית בפרט אם מתבצע ייצוב בקור.הבעייה ב- pH נמוך היא שיש קושי לבצע תסיסה מלולקטית ובמקרים מסויימים ייתכן עיכוב גם בתסיסה האלכוהולית לכן כדאי לגרום לירידה בחומציות כבר בשלבים הראשונים. יש זנים של שמרים שמפרקים חלק מהחומצה הלקטית כך שהם תורמים לירידה בחומציות וככלל השריה ארוכה עם הקליפות תגרום למיצוי של אשלגן ומינרלים נוספים שיעלו את ה- pH/
במקרה הצורך, ניתן לשקול הורדת חומצה באמצעות הוספת כימיקלים שונים.
בהצלחה!
-
-