עד מתי אפשר להוסיף ליין חומצה טרטרית ולבצע כל מיני תיקונים ליין?
-
שלום אליהו
דבר ראשון תודה רבה לך על כל ההשקעה האין סופית שלך במדריך המושקע הזה והכל בלי שום קבלת תמורה ורווח אשרייך יירבו כמותך
היין שלי ביישון כבר כמה חודשים הפעם האחרונה שעשיתי לו בדיקת PH הייתה אחרי סיום התסיסה האלכוהולית וזהו לא ביצעתי בדיקה נוספת
בזמן האחרון תוך כדי שאני קורא כל מיני מאמרים על בדיקת PH ו TA ותיקונים ליין נהיה לי חשק לבדוק גם TA ו PH ולבדוק שהכל בסדר או שלא ולבצע תיקונים בהתאם
השאלה אם זה אפשרי ויש בזה צורך כרגע ?
היין נמצא כבר 7 חודשים ביישון
תודה רבה -
בוודאי שאפשרי,
בשלב הזה חשוב להוסיף חומצה טרטרית בעיקר לפי הטעם כך שהיין לא יהיה עם חומציות גבוהה מידי ובלתי מאוזנת בטעם, גם אם המשמעות היא שה-pH יהיה מעט גבוה. -
כן, חומצה טרטרית טבעית בכשרות הרב רובין,
053-317-4066