ריכוז הסוכרים בתירוש
-
אליהו שלום
אשמח לדעת האם הקפאת הענבים או התירוש גורמים לריכוז של סוכרים בתירוש או לא
כלומר לאחר ההקפאה סך הסוכרים בתירוש יהיה גבוה מאשר קודם לכן או שההקפאה רק מאפשרת הפרדה של התירוש המרוכז בסוכרים משאר הנוזל אבל במידה ואני משתשמש בכל התירוש התוצאה הסופית של הסוכרים תהיה כמו לפני ההקפאה
תודה על העזרה -
לא, ההקפאה מאפשרת מיצוי של תירוש עשיר בסוכר מכיון שהמים קפאים תחילה וגם מפשירים אחרונים כך שמה שממצים בהתחלה זה תירוש עם אחוז סוכר גבוה יותר מריכוז הסוכר המקורי בענבים, אם בסופו של דבר תפשיר את כל הנוזל אתה תשאר אם אותו ריכוז סוכר.
ריכוז בהקפאה זו שיטה ידועה שמשמשת להכנת 'יין קרח' ובעוד סגנונות, אבל כאמור זה רק מאפשר הפרדה של חלק מהמים, זה לא יוצר סוכר חדש יש מאין...