שיקוע הקליפות במהלך התסיסה
-
ראשית כל אני רוצה להודות לך על האתר המפורט והנגיש אשר עוזר המון ושותף מלא בתהליך הכנת היין. ניכרת ההשקעה המרובה בכך עד לפרטים הקטנים טבלאות. חישובים. וקישורים. ועל עזרה ויעוץ וסבלנות ללא סוף.
מי יתן והקב"ה ישלם לך כגמולך הטוב.
תודה.
ולשאלתי האים כדי לדואג במהלך התסיסה
לשיקוע הקליפות באופן תמידי בתוך נוזל התירוש
א. האים זה עדיף על פני הכיפה שנוצר.
ב. האים זה יפתור אותי מהירבוב של היין מס פעמים ביום וכך גם את חשיפת היין לחמצן ולכלוך וכ"ו
תודה. -
תודה על המשוב החיובי, זה נותן לי את הכוח להמשיך עם זה, המברך יתברך!
בנוגע לשיקוע קבוע של הכיפה, זו טכניקה מוכרת שמכונה "כיפה שקועה" (submerged cap), בגדול, זה נותן חלק מהמעלות של ערבוב רגיל, אבל לא מחליף את זה לגמרי, כיוון שעדיין היין שנמצא במגע עם הקליפות מגיע לסף היכולת שלו לספוג חומרים מהקליפות, כך שללא ערבוב המיצוי עדיין יהיה מוגבל למרות הכיפה השקועה (תחשוב על שקית תה ששקועה בכוס מים ללא ערבוב).
לגבי חמצן, חמצן כן חשוב בכמות מסוימת במהלך התסיסה כך שלנקוט פעולות מיוחדות כדי למנוע אותו לגמרי זה לא רעיון טוב, באופן רגיל היין לא אמור להינזק כתוצאה מכמות החמצן הקטנה שחודרת (אם בכלל) במהלך הערבובים.
כך שלשאלתך, זה מן הסתם לא עדיף על פני ערבוב ולכאורה גם לא מחליף אותו, הייתי ממליץ ללכת על ערבוב בצורה המקובלת ולהתאים את תדירות הערבוב לעוצמת המיצוי שאתה מעוניין להגיע אליו (יין מרוכז/דליל יותר).
אם אתה מתכנן להמעיט בערבובים, יתכן שיהיה יתרון מסוים בשמירה על כיפה שקועה.