דילוג לתוכן
  • 0 לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. מדריכי 'צעד אחר צעד' להכנת יין
  3. מדריך להכנת יין אדום-יבש

מדריך להכנת יין אדום-יבש

מתוזמן נעוץ נעול הועבר מדריכי 'צעד אחר צעד' להכנת יין
מדריכים כללייםיין אדוםיין יבש
56 פוסטים 2 כותבים 6.0k צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי אליהו - מנהל
    #47

    לגבי השרייה בקור של תירוש 150 ליטר:
    לא יותר מיום אחד כדי שלא תתחיל תסיסה ספונטנית, תוסיף בקבוקי קרח כדי לקרר עוד קצת.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי אליהו - מנהל
    #48

    לגבי סחיטה ליין ב-1000:
    זה עניין של כמה טאנינים אתה רוצה, אתה יכול לסחוט עכשיו או לחכות עוד כדי לקבל יותר גוף וטאנינים, בכל מקרה ב-1000 התסיסה עוד לא הסתיימה, סיום תסיסה זה ב-995, אם לא ממשיך לרדת זו תסיסה תקועה, יש מדריכים באתר לפתרון.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    ? תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    השיב לאליהו - מנהל ב נערך לאחרונה על ידי
    #49

    @אליהו-מנהל
    הייתי רוצה שיהיה לו יותר גוף, אז השאלה היא כמה זמן מומלץ להשאיר בחבית תסיסה אחרי שנגמרה התסיסה לפני שמעבירים לסחיטה.
    תודה רבה!

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #50

    שלום אליהו הוספתי מזין שמרים ותוך יום ירד לי 8 בריקס אני עכשיו ב14 בריקס ובנוסף נהיה ריח לא נעים האים זה לגיטימי או בעייתי ?

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    השיב לאליהו - מנהל ב נערך לאחרונה על ידי
    #51

    שלום רב, לגבי חרצנים כנראה שהם כבדים יותר ממים כי הם שוקעים, לעומת זאת הקליפות מעורבבות היטב יחד עם התירוש שהוא כבד סביב משקל סגולי של 1.09 ולכן יכול להיות שבסך הכללי תירוש לא מסונן כבד משמעותית מתירוש מסונן מה שמשפיע על הערכת משקל התירוש לצורך הוספת ביסולפיט, שמרים, חומצה טרטרית וכו'.

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #52

    @אורח כתב במדריך להכנת יין אדום-יבש:

    שלום אליהו הוספתי מזין שמרים ותוך יום ירד לי 8 בריקס אני עכשיו ב14 בריקס ובנוסף נהיה ריח לא נעים האים זה לגיטימי או בעייתי ?

    זה יחסית מהיר, אולי בגלל תוספת המזין. בכל מקרה תאוורר היטב את התסיסה כדי להיפטר מהריח.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #53

    @אורח כתב במדריך להכנת יין אדום-יבש:

    שלום רב, לגבי חרצנים כנראה שהם כבדים יותר ממים כי הם שוקעים, לעומת זאת הקליפות מעורבבות היטב יחד עם התירוש שהוא כבד סביב משקל סגולי של 1.09 ולכן יכול להיות שבסך הכללי תירוש לא מסונן כבד משמעותית מתירוש מסונן מה שמשפיע על הערכת משקל התירוש לצורך הוספת ביסולפיט, שמרים, חומצה טרטרית וכו'.

    מהנסיון שלי, בפועל המשקל והנפח של תירוש עם הקליפות והחרצנים הוא פחות או יותר כמו מים.
    בכל מקרה יש דברים כמו חומצה טרטרית שמוסיפים לפי הנוזל ואז בכל מקרה עושים לפי איזושהי השערה לא מדוייקת של 70-60%.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #54

    @אורח כתב במדריך להכנת יין אדום-יבש:

    הייתי רוצה שיהיה לו יותר גוף, אז השאלה היא כמה זמן מומלץ להשאיר בחבית תסיסה אחרי שנגמרה התסיסה לפני שמעבירים לסחיטה.
    תודה רבה!

    אם אין לך מיכל 'תמיד מלא' לא הייתי משאיר ליותר משבוע.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #55

    שלום וברכה
    הכנתי יין לפני שבועיים, נגמרה התסיסיה הראשונית ונראה לי שנוצר טעם קצת נוטה לחמצמץ, מה אפשר לעשות והאם זה בעיה?
    מתי כדאי לעשות סחיטה והפרדה מהקליפות והשמרים ליין?

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #56

    קשה לדעת מה זה 'חמצמץ' היין אמור להיות קצת חומצי בהתחלה לפני התסיסה המלולקטית ובנוסף, הטאנינים גורמים מעצימים את תחושת החמיצות. אם אתה לא רוצה יין מידי כבד תפריד כבר מהקליפות ותעביר לדמיג'אן לתסיסה מלולקטית.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0

  • התחברות

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים