כמה ליטר אפשר לייצר לבד
-
שלום יעקב, תודה על הפרגון!
זו באמת שאלה טובה שקשה לענות עליה תשובה חד-משמעית, כעקרון זה תמיד מועיל שיש עוד אדם שיעזור גם פרקטית וגם חווייתית. השאלה היא מה הציוד שעומד לרשותך, לדוגמה, אם אתה משתמש במכלי נירוסטה 'תמיד מלא' עם משאבה חשמלית לעומת דמיג'אן שבו אתה עושה שפייה עם כוח הכבידה מה שדורש העברה של הדמיג'אן למקום גבוה. כמו כן יש מכבש סל עם מנגנון ידני שדורש עבודה קשה יותר בפרט אם נפח היין גדול יותר כך שצריך לעשות כמה 'סיבובים' של סחיטה, זאת לעומת מכבש הידראולי גדול שיכול לסחוט כמויות גדולות של ענבים כמעט בלי מאמץ. למעשה, טכנית, ניתן להסתדר לבד עם מאות רבות של ליטרים אבל ככל שהכמות עולה העבודה הופכת להיות סיזיפית יותר ואולי אפילו משעממת יותר.
אם אתה מתכנן עבודה עם ציוד בסיסי של דמיג'אנים וכו' הייתי ממליץ על כמות של עד כ- 100 ליטרים שבה ניתן להסתדר לבד ללא כל בעיה. בכמויות של מאות ליטרים (שזה לדעתי המקסימום לייצור ביתי, אלא אם כן מדובר ממש ביקב עם שטח ייצור וציוד מתאים) מומלץ להצטייד בציוד 'רציני' יותר ולשקול עזרה מאדם/אנשים נוספים (כמובן שמדובר על ימים ספורים בשנה שבהם יש צורך בעזרה.
בסופו של דבר, הכל תלוי במוטיבציה וביכולות הפיזיות שלך.
מאחל לך בהצלחה רבה ומזמין אותך לפנות אלי שוב כאן או במייל על כל שאלה או בירור,
אליהו