סוג הענבים
-
שלום רב
רציתי לדעת כשמכינים בדרך כלל ייין קברנה סוביניון האם מערבבים אותו עם זן אחר כמו מרלו בשביל לעדן את הטעם שלו ?
אני שואל בשביל לדעת אם כדאי לי להתחיל עם קברנה או שעדיף לי להתחיל עם זן יותר מעודן כי עדיין אין לי אפשרות וציוד להכנת שני זנים
נ.ב. תודה רבה רבה על כל היעוץ -
שלום לך!
בדרך כלל, מקובל להתסיס כל זן ענבים בנפרד ורק בשלבים מאוחרים יותר לערבב בין הזנים בהתאם לטעם, ההנחה היא שבצורה שכל זן מתפתח בפני עצמו מתקבלות תוצאות טובות יותר, בנוסף יש לכך גם סיבה פרקטית מכיוון שעל פי רוב זני הענבים השונים מבשילים בזמנים שונים (לדוגמה, הקברנה מבשיל כשבועיים מאוחר יותר מהמרלו), כך שטכנית אי אפשר להתסיס אותם יחד.
ההגדרה של "מעודן" היא סובייקטיבית לחלוטין ויש אנשים שמעדיפים את הגוף המלא, החומציות והעוצמה של הקברנה על פני המרירות האופיינית של המרלו, עם זאת, תוספת של מעט מרלו לעידון יין קברנה היא אכן מקובלת. בכל מקרה, אי אפשר להכליל בנוגע לזן כזה או אחר ויש עוד גורמים רבים שמשפיעים על רמת העידון של היין, כמו גידול הענבים, טמפרטורת התסיסה, שימוש בעץ אלון במהלך היישון וכו'.
לשאלתך, לא הייתי מנסה לערבב בין זנים במהלך התסיסה, במקום זאת הייתי ממליץ להתחיל עם הזן שאהוב עליך כברירת מחדל, כך שאם היינות החביבים עליך בדרך כלל הם יינות מזן קברנה, תוכל להתחיל עם זן זה, אם תבצע בחירה נכונה של טכניקות ייצור, תוכל להשיג תוצאות טובות מאד גם מזן ענבים אחד.
מאחל לך בהצלחה בהכנת היין ומזמין אותך להמשיך לפנות בכל מקרה של שאלה או בעיה,
אליהו