תיקון PH ביין
-
תיקון PH ביין לאחר הסחיטה ועוד חודש בתוך דמיג'אן שלום וברכה לאחר בערך חודשים וחצי בדקתי את ה- PH בתירוש וקבלתי תוצאה של 3.8 האם כדאי להוסיף סטריק טרטרית עכשיו על מנת לאזן את ה- PH ?
-
מומלץ להוריד את ה- pH אבל בתנאי שזה לא ישפיע לרעה על טעם היין, צריך לעשות ניסוי עם כמה דגימות של יין להוסיף לכל אחת כמות אחרת של חומצה, לטעום ולמצוא את נקודת האיזון בין ה- pH לטעם כך שלא נוסיף מידי הרבה חומצה, במדריך הזה יש הוראות איך לבצע ניסוי כזה.
בכל מקרה, החומצה שצריך להוסיף היא חומצה טרטרית לא חומצה ציטרית שעלולה להזיק ליין.בברכה,
-
@אליהו-מנהל ,תודה רבה איש יקר שעוזר המון