איך לסנן יין לפני ביקבוק
-
שלום יעקב!
האמת שאין באמת צורך לסנן יין אדום, אם עשית שפיות והיין כרגע צלול וללא משקעים, אתה יכול לבקבק אותו בלי חשש, יתכן שייווצרו משקעים בבקבוק אבל זה לא סביר ביין תקין ובדרך כלל קורה רק אחרי יישון ארוך.
בכל מקרה, כדי לסנן יין, צריך לעשות שימוש במערכת סינון ייעודית, עקרונית אפשר להשתמש עם בית מסנן של מים 10 אינטש עם מחסניות מתאימות אבל זה דורש שימוש במשאבה חשמלית כדי 'לדחוף' את היין מול המסנן, המשאבה צריכה להיות מתאימה למגע עם היין ובעוצמה הנדרשת, אין סיכוי לסנן יין עם כוח הכבידה או משהו כזה וזה גם יחמצן את היין.אם אתה ממש רוצה, תוכל לרכוש את המערכת הזו מחן שמואל, זה מסנן פלטות ביתי שכולל את המשאבה, אם אתה משתמש בזה צריך לקנות את הפלטות (הם חד-פעמיות), בדרך כלל צריך לסנן פעמיים עם שתי דרגות סינון, נניח 5 מיקרון ואחר כך 1 מיקרון. יש להם עוד דגמים של פילטרים, תוכל להתייעץ איתם.
אם אתה צריך מידע נוסף - אל תהסס לפנות אלי שוב,
בהצלחה! -
@אליהו-מנהל
קודם תודה על התשובה
היין שעשיתי לפני שנתיים למרות שעבר 3 שפיות התחיל להיוצר משקעים מ7 חדשים אחרי ביקבוק
מה אפשר (אם שייך) לעשות ברמה ביתית עם היין של השנה כדי שלא יוצר משקעים
נ.ב. חן שמואל הציע לי לרכוש בית מסנן לאנלמטיק ומסנן נירוסטה/או נייר
אשמח למידע בעניין 1. האם יש עדיפות למסנן נירוסטה או נייר 2. האם במכונה אנלמטיק יש תועלת גדולה יותר ממילוי ידני (מעבר לזמן מילוי)
האתר מדהים בידע נגישות ורמה מקצועית במילים פשוטות -
שוב שלום,
מעניין מה שקרה לך עם המשקעים, זה כנראה בכל זאת עלול לקרות בעקבות כל מיני גורמים וזו הסיבה שרוב היקבים המסחריים מעבירים את היינות שלהם באיזשהו סינון.
לגבי אנולמטיק, זה אכן נראה לי רעיון מעולה ונוח, לגבי העדפה לנירוסטה, אני מניח שזה עניין של עמידות וכן של אמינות - לדוגמה, כשעושים סינון סטרילי ליין לבן ורוצים שכל הבקטריות יופרדו מהיין, מעוניינים במסנן שיבטיח 100% אמינות בלי סיכון לחורים וכדו' ולכן אולי תהיה עדיפות לנירוסטה, בסינון של יין אדום למטרה של מניעת היווצרות משקעים בבקבוק אין צריך בכזו רמה של אמינות ואני מניח שנייר מספיק (לוחות הסינון שמשתמשים בהם ביקבים גדולים עשויים מנייר).
למכונת מילוי אנולמטיק יש עדיפות מכיוון שהיא פועלת תחת וואקום כך שהיין נחשף לפחות חמצן תוך כדי המילוי, אני לא חושב שיין אמור להיהרס רק בגלל החשיפה לחמצן במהלך הבקבוק, אבל מקובל שככל שניתן להמעיט את החשיפה לחמצן - כך עדיף. כמובן שבסוף זה שיקול שלך של עלות מול תועלת.בהצלחה!
-
@אליהו-מנהל תודה