דילוג לתוכן
  • 0 לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. עזרה וייעוץ
  3. מתי מעשרים

מתי מעשרים

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה וייעוץ
2 פוסטים 2 כותבים 154 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב18 בינו׳ 2024, 7:56 נערך לאחרונה על ידי

מתי מעשרים את היין אחרי כל השפיות לפני הביקבוק או אחרי השפיה הראשונה שבעצם היין כבר נקי ואם מעשרים אחר הכל האם מותר לטעום לפני זה לדעת מה צריך להוסיף ליין

א תגובה 1 תגובה אחרונה 18 בינו׳ 2024, 16:10
    0
  • א מנותק
    א מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב 18 בינו׳ 2024, 16:10 נערך לאחרונה על ידי

שלום וברכה!

אני כמובן לא מוסמך לפסוק הלכה, אז נא לראות את הדברים רק כידע כללי, לכל שאלה מעשית יש לפנות לרב מוסך.

ההלכה הפסוקה היא שזמן המעשר ביין הוא "משישלו הזגים" שבהתאם לשיטת הכנת היין בזמן המשנה זו ההפרדה של הקליפות שצפות על גבי היין בזמן התסיסה בבור (הפרדה ראשונה היתה נעשית עוד לפני ההעברה לבור), כיום מוסכם שהמקבילה לזה היא הפרדת היין מהקליפות שנעשית לאחר התסיסה (ביין אדום) או לכל היותר השפייה הראשונה שאחרי התסיסה שמפרידה מהיין את כל המשקעים הגסים וחלקיקי הפרי. העניין הוא שכיום עושים עוד כמה שפיות נוספות ולפעמים גם מסננים בפילטר לפני הבקבוק - הגרח"ק בדרך אמונה מסתפק האם צריך לחכות עד תהליך ההצללה האחרון או שדי בהפרדה הראשונית מהמוצקים הגסים שמשלב זה נקרא יין ומתחייב במעשר גם אם מתוכננות פעולות הצללה נוספות.

למעשה, לפי הידוע לי, כיום ועדות הכשרות נוהגות להפריש תרו"מ מהיין אחרי התסיסה המלולקטית גם אם מתוכננות שפיות ופעולות הצללה נוספות.

לגבי טעימה מהיין - זה תלוי בסוגיא מורכבת של אכילת ארעי וכדו', אין לי ידיעה ברורה בזה ואני ממליץ לך לפנות לרב שמתמצא בעניין, אפשר אולי לפנות למכון של הרב אפרתי, אם אני לא טועה יש להם 'בית הוראה' לענייני זרעים.

בהצלחה רבה!

אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
18 בינו׳ 2024, 7:56

1/2

18 בינו׳ 2024, 7:56

18 בינו׳ 2024, 16:10
  • התחברות

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
1 מתוך 2
  • פוסט ראשון
    1/2
    פוסט אחרון