טעימת יין
-
שלום וברכה!
יישר כח למנהל אליהו היקר על היוזמה הנפלאה והמבורכת!
ברצוני להעלות מס' נקודות לחידוד אשר נתקלתי בהם בתחילת דרכי בהכנת היין: שמעתי הרבה על יישון ליין, על יין שאינו מוכן, צעיר מדאי, עפיץ וכדומה... חושבני שמאוד יעזור למכינים המתחילים לקבל אמות מידה ברורים יותר על יין: מה נקרא צעיר מדאי /עפיץ וכדומה
כמו כן על הצורך ליישן את היין ואיזה יין כדאי בכלל ליישן ובאיזה אמצעי וכמה... ועוד ועוד...
אני בהתחלה לא הבנתי מה רע ביין צעיר מדאי.. (אומנם הרגשתי שזה לא עובר טוב אבל חשבתי שזה היין שלי ולא ידעתי שבדיוק בשביל הדברים שעדיין מפריעים לי נועד היישון...)
כמו גם לתת כלים להגדיר טעמי יין ראשוניים משניים וכו' מה נקרא טעם משני ומה נקרא פגם... ולהסביר מה אומר כל טעם ואיך אפשר לטפל אם בכלל..
אני מבין שאלו נושאים שלומדים טועמי יין, אך לע"ד הם חשובים לא פחות למכיני יין ע"מ שיוכלו ל'שווק' את מרכולתם הלאה...אני בטוח שאליהו המנהל היקר ידע לעשות את זה נפלא...
ושוב תודה רבה!
ופורים שמח!!! -
ישר כוח על הפרגון,
אלו בהחלט נקודות חשובות שכדאי לדעת ואני כבר התחלתי לכתוב מדריך קצר לטעימת יין כדי לתת מושגים למכיני יין ביתי, העניין הוא שטעימה אחת שווה אלף מילים ובלי לטעם קשה מאד להסביר את ההבדל בין עפיצות לחומציות למשל. גם עניין של פגמים ביין זה נושא רחב מאד שקשה לתאר במילים בלי לטעום.בכל מקרה, אני אשקול בחיוב לפרסם כמה מילים על הנושא כדי לתת כיוון למכיני יין בתחילת דרכם. אני אישית ממליץ דבר ראשון לטעום את היין שאתם מכינים לאורך כל תקופת הייצור מהתסיסה ועד לבקבוק וכך להתרגל לטעום את ההבדלים שנוצרים ביין בתקופת ההתבגרות והיישון וכן לזהות פגמים אם ישנם. כמו"כ, במקביל, מומלץ לטעום כמה שיותר יינות מכמה שיותר סגנונות/זנים וכו' וכך להתלמד בתחום של טעימת יין ועם הזמן לסגל לעצמכם יכולת לזהות מאפיינים שונים ביין בטעימה עיוורת. מומלץ לרכוש יינות מעניינים בהזדמנויות מתאימות ולשתות עם חברים או עם בני המשפחה, מומלץ לבקר ביקבים ולטעום מיינותיהם וכן לבקר בתערוכות ובאירועי יין שמאפשרים לטעום יינות רבים בערב אחד (בשנים האחרונות יש גם אירועים כשרים מומלץ לעקוב אחרי פרסומים בעיתונות וברשת).
כמובן שהדבר הכי טוב זה לקחת קורס, אפילו חד פעמי של טעימת יין, יש טועמי יין מקצועיים שמציעים סדנאות טעימה למתחילים שבהם לומדים תוך כדי טעימת יינות שונים על המושגים הבסיסיים של טעימת יין, מפגשים כאלה מומלצים ביותר והם יכולים לקדם מאד את יכולת הטעימה של כל אחד. אני ממליץ בחום על סדנא כזו שמועברת ע"י אברמי בורשטיין, מומחה ליין ומנחה סדנאות, אפשר ליצור איתו קשר בטלפון: 052-516-3483.
בהצלחה!
-
שלום אוריאל,
'יבש' זו הגדרה מאד כוללנית וסובייקטיבית, אתה יכול להתכוון להרבה דברים כשאתה אומר יבש, זה יכול להיות העדר תחושת מתיקות, יכול להיות חומציות גבוהה ויכול להיות גם עפיצות גבוהה כתוצאה מטאנינים. צריך לטעום כדי לדעת.
אם אין ריחות של פגמים של חמצון, חיזור או קלקול חיידקי, אז היין לא תקול, אבל יכול להיות שהטעם שלו לא משביע את רצונך, צריך לדעת מה בדיוק הנקודה כדי לחשוב אם יש דרך לשפר את זה. לדוגמה - אם מדובר בעפיצות גבוהה מידי, יש חומרי הצללה שמסוגלים להפחית טאנינים וכו'.
מקווה שעזרתי,
אליהו -
אני מתקשה להבין לאיזו תחושה בדיוק אתה מתכוון, הייתי ממליץ לך לתת את היין למישהו מקצועי שיטעם ויוכל יותר לעזור לך.
בהצלחה!