דילוג לתוכן
  • 0 לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. עזרה וייעוץ
  3. ציר הזמן בהכנת יין ביתי

ציר הזמן בהכנת יין ביתי

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה וייעוץ
3 פוסטים 2 כותבים 141 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #1

    שלום,
    הכנתי סוג של ציר הזמן של תחילת עשיית היין רציתי לקבל את חוות דעת

    יום ראשון
    ניקיון וחיטוי הכלים לקבלת היין – סמוך לקבלת הענבים
    קבלת הענבים והפרדת השזורות
    מעיכה ונתינה במיכל התססה
    הוספת ביסלופיט

    יום שני
    בדיקת רמת הסוכר ע"י הידרוטמר – (ערכים מקובלים לתירוש עבור יין אדום לפני תסיסה הם בריקס 22-26 )
    בדיקת חומציות לרמה 3.55 ph. לבצע תיקוני חומצה בהתאם (הוספת חומצה טרטרית עד להבאת התירוש ל- pH 3.55

    הבאת התירוש ל18 מעלות
    נתינת שמרים וערבוב עם התירוש
    כיסוי הכלי בבד נושם
    בקרת רצופה של טמפרטורת התירוש התוסס בין 22 ל - 28 מעלות, לאורך כל זמן התסיסה.

    יום שלישי ולמשך כשבוע ימים
    אבחון תסיסה ע"י הבחנה בכיפת קליפות העולה מעל גבי התירוש הסחוט. (במידה ולא הובחנה תסיסה יש להוסיף שוב שמרים)
    (חן שמואל - הוספת מזין שמרים )
    אבחון התקדמות התסיסה על בדיקת הידרומטר
    שיקוע הקליפה וערבוב התירוש 3-4 פעמים ביום. (חן שמואל - בימים הראשונים של התסיסה לערבב רגיל. בימים הבאים יש לערבב בעדינות כדי שלא תצא מרירות מקליפות הענבים .)

    מדידת סיום התסיסה מדידה - ערך בריקס פחות מ- 0 שאינה ממשיכה לרדת במשך יומיים רצופים

    (בהוראות הכנה של חן שמואל – כשמד הסוכר מראה 0 אין לערבב, יש להשרות את התמיסה עם הקליפות. השהיית התירוש שבוע נוסף במיכל ללא ערבוב.)

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי אליהו - מנהל
    #2

    נראה מעניין, בגדול זה רעיון חכם שעושה סדר בהכנת היין, אם כבר, כדאי להרחיב את זה לכל התהליך, בעבר מישהו מאיזה מועדון הכנת יין ביתי בארה"ב שלח לי משהו כזה עם טבלאות של ציר זמן ליין אדום ולבן, אולי אפשר לתרגם את זה לעברית אם רוצים.

    WnemakingOutline(Red).pdf
    WnemakingOutline(White).pdf

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #3

    אני ימשיך את הכתיבה, ואשמח לקבל הערות לתיקון ולדיוק.

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0

  • התחברות

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים