תהליך התסיסה
-
שלום אליהו, ישר כוח על כל הידע הרב שאתה מחכים את כולם!
רציתי לברר את התהליך שקורה במהלך התסיסה -
כפי שכתבת בתחילת התסיסה הקליפות צפות למעלה, השאלה האם הקליפות נפרדות מכל חלקי הפרי ונשאר רק קליפה?
מה קורה עם החרצנים האם הם נפרדים לגמרי מהפרי?
האם החרצנים שוקעים למטה כבר בתחילת התסיסה או שרק בהמשך?
בקיצור מהו התהליך שעובר על התירוש במיכל התסיסה?
בנוסף רציתי לברר מהו היחס הכמותי שבמיכל בין הקליפות המיץ והחרצנים? -
בגדול, אחרי כמה ימים מתחילת התסיסה החרצנים נפרדים מהקליפות ושוקעים אל תחתית המיכל, תלוי גם בעוצמת הערבוב של הקליפות, הקליפות בכיפה הם כמעט יבשות - כל הנוזל מפעפע למטה, גם כשמרטיבים את הכיפה, תוך כמה דקות היא חוזרת להיות יבשה.
הכיפה עצמה היא לדעתי כשליש מנפח מיכל התסיסה, אבל זה לא מדויק ולפי דעתי זה תלוי בהרבה דברים. -
לא יודע להגיד, לא הרבה.
-
@אליהו-מנהל שלום האם טבעי שיש ריח מעופש משהו בימים הראשונים של שלב תסיסה
-
קשה לדעת למה הכוונה 'מעופש', מה שמצוי זה ריח מסריח כמו של ביצים סרוחות או ביוב, זו תופעה שנקראת חיזור והיא מתרחשת כתוצאה ממחסור בחמצן, בימים הראשונים של התסיסה כדאי להעשיר את היין בחמצן באמצעות ריקון חלק מהנוזל שבמיכל ושפיכתו מגובה בחזרה על היין. בדרך כלל לאחר התסיסה לא נשאר ריח כזה.
-
הדמיג'אן הוא כלי אטום לחלוטין שבהחלט יכול להביא לריחות חיזוריים, קשה להבין למה הכוונה ריחות של שמרים, בדרך כלל ריחות חיזוריים הם ריחות מסריחים כמו של ביצה סרוחה, ביוב וכדו', א יש ריחות כאלה כדאי לאוורר את היין באמצעות שפייה, אם כי בשלב זה כדאי להמתין עם השפייה עד סיום התסיסה המלולקטית.