הידרומטר
-
אליהו היקר,
ראשית תודה על כל המידע שאתה משתף למען כולם, תבורך מפי עליון!שאלתי- כשמזמינים הידרומטר דרך החנויות המוכרות קיימים כמה סוגים של הידרומטר ואין הסבר מפורט, יד הידרומטר רגיל, יש משולב ועוד..
לתועלת כולם אשמח אם תוכל להסביר אפילו בקצרה כיצד קוראים את התוצאות בהידרומטר.לפעמים סקאלה עם 2 ספרות (10,20,30 וכו) ולפעמים 4 ספרות (1.100 וכדו') מה ההבדל ביניהם?
אודה לך מאוד
-
בשמחה,
תראה את המדריך הזה.בגדול, יש שני הידרומטרים מצויים, שניהם עם 3 סקאלות שניהם כוללים סולם של משקל סגולי שנע בין 0.980 ל-1.100 בערך וסולם של אלכוהול פוטנציאלי. הסולם השלישי הוא באחד הדגמים (זה שיש עליו צבעים לאורך הסולם) סולם של גר' סוכר לליטר שלא כ"כ מקובל להשתמש בו בהכנת יין, ובדגם השני זה סולם בריקס בין -2 ל-35 בערך.
אני ממליץ להשתמש בסולם של משקל סגולי שקיים בכל ההידרומטרים, זה נוח למעקב אחרי התקדמות התסיסה עד לסיומה ב-0.995 בערך. אפשר להמיר בין משקל סגולי לבריקס ולאלכוהול פוטנציאלי כאן.
-
אחרי סיום התסיסה ההידרומטר יכול לתת רק אינדיקציה לסיום התסיסה אבל לא לרמת האלכוהול ו/או הסוכר. ההידרומטר בסך הכל מודד משקל סגולי וביין אחרי תסיסה המשקל הסגולי מושפע מריכוז הסוכר והאלכוהול כך שמדידה בהידרומטר בלבד לא מספקת מידע על ריכוז הסוכר והאלכוהול לחוד.
כן אפשר להעריך את ריכוז האלכוהול לפי האלכוהול הפוטנציאלי בתחילת התסיסה. -
שלום אליהו, אני לא פותח השאלה, אך כתבת משהו מעניין :
"אחרי סיום התסיסה ההידרומטר יכול לתת רק אינדיקציה לסיום התסיסה"
האם הכוונה היא גם לתסיסה המלולקטית ?? ואם כן, אז האם אפשר להשתמש בכך במקום בערכת תסיסה מלולקטית ? (גם אם לא באופן מקצועי ומדויק)
ואם כן, אז מה הערך שאני אמור לראות בהידרומטר בכדי לדעת שהתסיסה המלולקטית הסתיימהתודה