שפיה ותסיסה מלולקטית
-
תודה רבה לך קראתי את מאמרך וזה עזר לי מאוד
רציתי לשאול לדעתך כפי שהבנתי לא כדאי לעשות שפיה לאחר יומיים שלושה מהסחיטה ?
2)איך אני יודע שהתסיסה המלולקטית הסתיימה ? -
אכן, כרגע אני ממליץ לבצע שפייה ראשונה עם סיום התסיסה המלולקטית.
את סיום התסיסה המלולקטית ניתן לבדוק באמצעות בדיקת כרומטוגרפיה - ניתן לרכוש ערכה לביצוע הבדיקה אצלי. אפשר גם לשלוח דגימה מהיין לבדיקה במעבדה (לחלק מהיקבים הגדולים יש שירות מעבדה). -
התסיסה אצלי התחילה ונעצרה. כבר בדקתי פעמיים ורואים שהיא לא הסתיימה ולא התקדמה. יש פתרון לדבר?
-
להשיג בקטריה או להוסיף יין/משקעים של יין שנמצא באמצע או עם סיום התסיסה המלולקטית.
-
היין עדיין עם המשקעים המקוריים לפני השפיות כבר יותר מחודש. זה לא יתן טעם מר ביין?
-
לא נראה לי, תטעם.
-
@אליהו-מנהל שלום אם עדיין לא התרחשה תסיסה מלולקטית מאיפה אפשר להשיג הבקטריה ובאיזה יחס מוסיפים ?
-
לא מכיר בקטריה עם כשרות בכמויות קטנות, ביקבים שאני מכיר לא משתמשים בבקטריה בכלל. תנסה ביקבים לקבל או בקטריה או יין במהלך תסיסה מלולקטית או אחרי סיום התסיסה המלולקטית אם עדיין לא הוסיפו לו SO2 ולערבב עם היין.
-
לאחר כמה זמן מהוספת יין עם בקטריה אמורה להתחיל תסיסה מאלולקטית. גודל הדמיג'אנים 25 ליטר
-
לדעתי תוך כמה ימים, אבל בכל מקרה לא תמיד רואים את זה בבירור. כדאי לחמם מעט את החדר ל-22 מעלות כדי לעורר את הבקטריה, אחר כך אפשר להוריד לסביבות ה-20 מעלות.