• התחברות
    • חיפוש
    • לא נקרא
    • [[global:header.דף הבית]]
    • תגיות
    • פופולרי
    • פוסטים אחרונים

    שפיה ותסיסה מלולקטית

    עזרה וייעוץ
    2
    10
    231
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגיבו כנושא
    התחברו בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

      תודה רבה לך קראתי את מאמרך וזה עזר לי מאוד
      רציתי לשאול לדעתך כפי שהבנתי לא כדאי לעשות שפיה לאחר יומיים שלושה מהסחיטה ?
      2)איך אני יודע שהתסיסה המלולקטית הסתיימה ?

      אליהו - מנהל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אליהו - מנהל
        אליהו - מנהל @אורח נערך לאחרונה על ידי

        אכן, כרגע אני ממליץ לבצע שפייה ראשונה עם סיום התסיסה המלולקטית.
        את סיום התסיסה המלולקטית ניתן לבדוק באמצעות בדיקת כרומטוגרפיה - ניתן לרכוש ערכה לביצוע הבדיקה אצלי. אפשר גם לשלוח דגימה מהיין לבדיקה במעבדה (לחלק מהיקבים הגדולים יש שירות מעבדה).

        אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי אליהו - מנהל

          התסיסה אצלי התחילה ונעצרה. כבר בדקתי פעמיים ורואים שהיא לא הסתיימה ולא התקדמה. יש פתרון לדבר?

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אליהו - מנהל
            אליהו - מנהל נערך לאחרונה על ידי

            להשיג בקטריה או להוסיף יין/משקעים של יין שנמצא באמצע או עם סיום התסיסה המלולקטית.

            אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

            ? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

              היין עדיין עם המשקעים המקוריים לפני השפיות כבר יותר מחודש. זה לא יתן טעם מר ביין?

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • אליהו - מנהל
                אליהו - מנהל נערך לאחרונה על ידי

                לא נראה לי, תטעם.

                אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ?
                  אורח @אליהו - מנהל נערך לאחרונה על ידי

                  @אליהו-מנהל שלום אם עדיין לא התרחשה תסיסה מלולקטית מאיפה אפשר להשיג הבקטריה ובאיזה יחס מוסיפים ?

                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • אליהו - מנהל
                    אליהו - מנהל נערך לאחרונה על ידי

                    לא מכיר בקטריה עם כשרות בכמויות קטנות, ביקבים שאני מכיר לא משתמשים בבקטריה בכלל. תנסה ביקבים לקבל או בקטריה או יין במהלך תסיסה מלולקטית או אחרי סיום התסיסה המלולקטית אם עדיין לא הוסיפו לו SO2 ולערבב עם היין.

                    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

                      לאחר כמה זמן מהוספת יין עם בקטריה אמורה להתחיל תסיסה מאלולקטית. גודל הדמיג'אנים 25 ליטר

                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • אליהו - מנהל
                        אליהו - מנהל נערך לאחרונה על ידי

                        לדעתי תוך כמה ימים, אבל בכל מקרה לא תמיד רואים את זה בבירור. כדאי לחמם מעט את החדר ל-22 מעלות כדי לעורר את הבקטריה, אחר כך אפשר להוריד לסביבות ה-20 מעלות.

                        אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון