דילוג לתוכן
  • 0 לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. עזרה וייעוץ
  3. שמרים

שמרים

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה וייעוץ
4 פוסטים 2 כותבים 36 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב נערך לאחרונה על ידי
    #1

    שלום וברכה אני מעוניין להוסיף על שמרי הפרא הקיימים על הענבים, שמרים חיצוניים כדי לוודא תסיסה יציבה ומלאה (וזאת ללא הוספת ביסולפיט).

    1. האם זה כדאי? או שעדיף להישאר עם השמרים הטבעיים (פרא).
    2. אם זה כדאי כיצד לעשות זאת? (אני לא רוצה לבטל את השמרים הטבעיים אלא להוסיף לחיזוק).
      תודה.
    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב נערך לאחרונה על ידי
    #2

    שלום וברכה,
    ביסולפיט לא הורג בהכרח את השמרים הטבעיים, הוא מעכב קצת חלק מזני השמרים ויעיל גם כנגד בקטריות ודברים נוספים שעלולים להזיק ליין,
    כשמוסיפים שמרים מתורבתים, גם אם לא מוסיפים שמרים, סביר להניח שהשמרים המתורבתים 'ישתלטו' על התסיסה כך שהם יהיו היחידים שיפעלו ולא השמרים הטבעיים,
    כאמור, זה קורה באופן טבעי גם ללא הוספת ביסולפיט, כך שאם אתה לא מעוניין להוסיף ביסולפיט, הוספת שמרים מתורבתים עדיין תגרום לפעילות של השמרים המתורבתים בלבד, במיוחד לקראת סוף התסיסה,
    כלל, הוספת שמרים היא דרך יותר בטוחה ובאמצעותה ניתן לוודא שהתסיסה מתרחשת ומסתיימת ללא סוכר שאירי,

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב נערך לאחרונה על ידי
    #3
    1. כמה שמרים שמים על כל קילו ענבים?
    2. ושמעתי גם שאנשים הוסיפו שמרים מתורבתים וזה גרם לחימום יתר של התסיסה.
    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב נערך לאחרונה על ידי
    #4

    0.2–0.3 גר' לק"ג ענבים
    השמרים המתורבתים הם בהחלט יותר 'חזקים' ועשויים להביא לתסיסה נמרצת ולעלייה בטמפרטורה, צריך לשלוט בטמפרטורה – להתחיל קר, להתסיס בחדר ממוזג ואם הטמפרטורה עולה מידי לקרר את היין עם בקבוקי קרח.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0

  • התחברות

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים