דילוג לתוכן
  • 0 לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. עזרה וייעוץ
  3. הכנת יין מתוק בשיטת הקירור ללא סורבט

הכנת יין מתוק בשיטת הקירור ללא סורבט

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה וייעוץ
2 פוסטים 2 כותבים 13 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב נערך לאחרונה על ידי
    #1

    שלום
    אני מעוניין לייצר יין מתוק טבעי 100 % ללא סוכר או חומר משמר
    ע"י טכניקת הקירור
    יש למישהו נסיון עם זה?
    אפשר לשים במקרר למשך כמה חודשים ואח"כ לבקבק?
    או אופציה נוספת [ללא הסורבט]
    תודה רבה

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מחובר
    אליהו - מנהלא מחובר
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח נערך לאחרונה על ידי אליהו - מנהל
    #2

    שלום,

    אם תבקבק בלי סורבט התסיסה עלולה לחזור בבקבוק, זה מסוכן,
    אתה יכול להשתמש בענבים מתוקים מאוד (בריקס 28 או יותר) ולחכות שהתסיסה תיעצר בצורה טבעית (בלי קירור), במקרה כזה צפוי שהיין ישאר מתוק כי השמרים לא יהיו מסוגלים להפוך את כל הסוכר לאלכוהול והסיכוי לתסיסה חוזרת נמוך אם כי עדיין קיים בתנאים מסויימים.
    ניתן גם לפסטר את היין, אבל זה סיפור מורכב שדורש מדריך שלם בפני עצמו,

    ככלל, יין נחשב יציב מפני תסיסה חוזרת אם ערך ה'דֶל' שלו הוא 80 או יותר, את ערך הדל מחשבים כך: אחוז האלכוהול כפול 4.5 + אחוז הסוכר,

    לדוגמה יין עם 16% אלכוהול - ו-10% סוכר: 16 כפול 4.5 = 72 + 10 = 82 כך שהיין יציב,
    לעומת זאת, יין עם 12% אלכוהול ו-5% סוכר: 12 כפול 4.5 = 54 + 5 = 59 כך שהיין אינו יציב,

    ניתן להוסיף אלכוהול מזוקק ו/או סוכר ליין כדי להשיג את ערך הדל הרצוי אבל זה לא רלוונטי אם אתה מעוניין ביין ללא שום תוספות.

    בהצלחה!

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0

  • התחברות

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים