מדריך להכנת יין אדום-יבש
-
אין צורך לעשות דבר, לערבב לפני שבת ומייד בצאתה.
-
שלום אליהו תודה על המדריך אני מכין פעם ראשונה יין בייתי אחרי קראשר הוספתי אבקת ביסולפיט 14.5 גרם ל150 קילו ענבים ואני עושה השייה של התירוש עם הקליפות בטמפרטרות של 18-22 מעלות ליפני הוספת השמרים האם זה בעייתי בגלל המעלות ויגרום נזק ליין ואם כן מה אפשר לעשות?
-
לגבי השרייה בקור של תירוש 150 ליטר:
לא יותר מיום אחד כדי שלא תתחיל תסיסה ספונטנית, תוסיף בקבוקי קרח כדי לקרר עוד קצת. -
לגבי סחיטה ליין ב-1000:
זה עניין של כמה טאנינים אתה רוצה, אתה יכול לסחוט עכשיו או לחכות עוד כדי לקבל יותר גוף וטאנינים, בכל מקרה ב-1000 התסיסה עוד לא הסתיימה, סיום תסיסה זה ב-995, אם לא ממשיך לרדת זו תסיסה תקועה, יש מדריכים באתר לפתרון. -
@אליהו-מנהל
הייתי רוצה שיהיה לו יותר גוף, אז השאלה היא כמה זמן מומלץ להשאיר בחבית תסיסה אחרי שנגמרה התסיסה לפני שמעבירים לסחיטה.
תודה רבה! -
שלום רב, לגבי חרצנים כנראה שהם כבדים יותר ממים כי הם שוקעים, לעומת זאת הקליפות מעורבבות היטב יחד עם התירוש שהוא כבד סביב משקל סגולי של 1.09 ולכן יכול להיות שבסך הכללי תירוש לא מסונן כבד משמעותית מתירוש מסונן מה שמשפיע על הערכת משקל התירוש לצורך הוספת ביסולפיט, שמרים, חומצה טרטרית וכו'.
-
@אורח כתב במדריך להכנת יין אדום-יבש:
שלום אליהו הוספתי מזין שמרים ותוך יום ירד לי 8 בריקס אני עכשיו ב14 בריקס ובנוסף נהיה ריח לא נעים האים זה לגיטימי או בעייתי ?
זה יחסית מהיר, אולי בגלל תוספת המזין. בכל מקרה תאוורר היטב את התסיסה כדי להיפטר מהריח.
-
@אורח כתב במדריך להכנת יין אדום-יבש:
שלום רב, לגבי חרצנים כנראה שהם כבדים יותר ממים כי הם שוקעים, לעומת זאת הקליפות מעורבבות היטב יחד עם התירוש שהוא כבד סביב משקל סגולי של 1.09 ולכן יכול להיות שבסך הכללי תירוש לא מסונן כבד משמעותית מתירוש מסונן מה שמשפיע על הערכת משקל התירוש לצורך הוספת ביסולפיט, שמרים, חומצה טרטרית וכו'.
מהנסיון שלי, בפועל המשקל והנפח של תירוש עם הקליפות והחרצנים הוא פחות או יותר כמו מים.
בכל מקרה יש דברים כמו חומצה טרטרית שמוסיפים לפי הנוזל ואז בכל מקרה עושים לפי איזושהי השערה לא מדוייקת של 70-60%. -
@אורח כתב במדריך להכנת יין אדום-יבש:
הייתי רוצה שיהיה לו יותר גוף, אז השאלה היא כמה זמן מומלץ להשאיר בחבית תסיסה אחרי שנגמרה התסיסה לפני שמעבירים לסחיטה.
תודה רבה!אם אין לך מיכל 'תמיד מלא' לא הייתי משאיר ליותר משבוע.
-
קשה לדעת מה זה 'חמצמץ' היין אמור להיות קצת חומצי בהתחלה לפני התסיסה המלולקטית ובנוסף, הטאנינים גורמים מעצימים את תחושת החמיצות. אם אתה לא רוצה יין מידי כבד תפריד כבר מהקליפות ותעביר לדמיג'אן לתסיסה מלולקטית.