גיליון אלקטרוני - שימוש ברפרקטומטר במהלך תסיסה
-
גיליון אלקטרוני - שימוש ברפרקטומטר במהלך תסיסה
כעיקרון, לא ניתן להשתמש ברפרקטומטר ככלי למדידת סוכר במהלך התסיסה, זאת משום שהאלכוהול שקיים ביין גורם לשיבוש של הקריאה, עם זאת, קימות נוסחאות לחישוב ערך המשקל הסגולי או הבריקס לפי תוצאת הקריאה ברפרקטומטר גם במהלך התסיסה, אם ערך המשקל הסגולי ההתחלתי של התירוש ידוע.
באתר של חברת MoreWine! מארה"ב ניתן להוריד גיליון אקסל באמצעותו ניתן לבצע את החישוב, יש להזין את ערך המשקל הסגולי או הבריקס ההתחלתיים, ואת הערך שהתקבל מבדיקת הרפרקטומטר במהלך התסיסה ולקבל את הערך המתוקן.
-
-
-