• התחברות
    • חיפוש
    • לא נקרא
    • [[global:header.דף הבית]]
    • תגיות
    • פופולרי
    • פוסטים אחרונים

    עד כמה הטמפרטורה בבית היא קריטית?

    עזרה וייעוץ
    2
    3
    17
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגיבו כנושא
    התחברו בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

      שלוםוברכה
      דבר ראשון תודה רבה רבה על כל הידע וההסבר הכל כך מקיף והברור שלך, באמת היה לי לעונג
      רציתי לשאול אני רוצה להכין יין בפעם הראשונה אבל הבעיה היא שהבית שלי בקיץ ממש חם (בגלל שאני גר בבניין בקומה העליונה ביותר כך שכל השמש כל היום "יושבת לי על התקרה") כמובן שלא כל היום אלא רק הזמן שאני לא בבית וכשאני מגיע אני כמובן עם מזגן השאלה אם כדאי לי בכלל להכין יין בתנאים האלו או שלא כדאי לקחת סיכון ?
      תודה רבה

      אליהו - מנהל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אליהו - מנהל
        אליהו - מנהל @אורח נערך לאחרונה על ידי

        שלום רב!

        מה שקריטי בהכנת יין היא לא טמפרטורת הבית, אלא טמפרטורת היין עצמו בזמן התסיסה. לטמפרטורת היין בזמן התסיסה יש השפעה רבה על היין, בעיקר חשוב לוודא שהטמפרטורה לא עוברת את גבול הסיבולת של השמרים, ככל שמדובר בשמרים מתורבתים הגבול העליון הוא בסביבות 28 מעלות צלזיוס.

        בשביל לשמור על טמפרטורת היין בזמן התסיסה, תוכל כמובן לשקול הפעלה רצופה של המזגן לאורך כל זמן התסיסה, אין צורך בטמפרטורה נמוכה מאד אלא להוריד את טמפרטורת החדר בכמה מעלות וכך לוודא שהיין לא מתחמם מידי. אופציה נוספת שאני כותב עליה באתר, היא הוספה של בקבוקי קרח ליין לפי הצורך, זה דבר שאתה יכול לעשות נניח לפני שאתה עוזב את הבית גם אם אתה לא מפעיל מזגן.

        בהצלחה רבה!

        ? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ?
          אורח @אליהו - מנהל נערך לאחרונה על ידי

          @אליהו-מנהל
          תודה רבה רבה

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון