-
שלום רב אליהו.
ההסבר שלך בנוגע לבדיקת רמת TA מפורט ומחכים כתמיד,
בנוגע לתמיסת נתרן הידרוקסידי בריכוז של 0.1, רציתי לבקש האם תוכל להרחיב באיזו דרך אפשר לרכוש / להכין תמיסה כזו בריכוז הנכון ? -
שלום אביחי!
תמיסה מוכנה של נתרן-הידרוקסיד 0.1 N ניתן לרכוש בכל חברה לכימיקלים למעבדות כמו חן-שמואל כימיקלים, בדרך כלל זה מגיע בבקבוק של ליטר, אחרי הפתיחה אפשר לשמור את זה למשהו כמו חצי שנה.
כמובן שצריך בנוסף גם מד pH, תמיסות בופר לכיול ומומלץ גם ביורטה להקל על תהליך הטיטרציה ולשפר את הדיוק.
בהצלחה!
-
-
-
-
שאלה מאת אוריאל כהן - מר אליהו, לאחר חודשים וחצי ( מיום הקראשר ) נבדק ה-PH והתקבלה תוצאה של 3.82 PH .
היום לאחר 3 וחצי חודשים נבדק שינית והתוצאה 4.12 PH הוספתי חומצה טרטרית בכמות 15 גר' למיכל של 15 ליטר .
בדקתי שוב PH התוצאה שהתקבלה 3.96 PH בצעתי בנוסף בדיקת TA והתוצאה היית % 8.7 TA.
למעשה ביצעתי לפי המלצתך ( לבדוק את ה- TA ולהוריד בהתאם את ה-PH )עכשיו שזה 8.7% האם יש טעם להוסיף חומצה טרטרית להוריד עוד את PH לרמה של 3.7 PH דר נוסף הטעם הוא טוב מאוד ומרגישים את החמיצות .
תודה מראש איש יקר ומודה לך מראש -
שלום אוריאל!
בשלב הזה, מה שחשוב זה טעם היין, אמנם pH 3.96 זה די גבוה ומסכן את היין, אך האפשרות שתוסיף עוד חומצה והיין יהיה חמוץ מידי ולא מאוזן גרועה יותר. ה- TA שלך כבר די גבוה ומכיוון שהטעם תלוי ב- TA ולא ב- pH, צריך בהחלט להיזהר ולהוסיף חומצה רק לפי הטעם.
כפי שהסברתי במאמר על חומציות צריך לבצע בדיקה השוואתית של מס' דגימות של יין עם תוספות של חומצה בריכוז משתנה ולבדוק בהתאם לטעם האם בכלל ניתן להוסיף חומצה בלי לפגוע בטעם היין ואם כן מה הריכוז שמביא את התוצאות הכי מאוזנות - pH נמוך מצד אחד וטעם מאוזן מהצד השני.מאחל לך המון הצלחה וחנוכה שמח!
-
@אליהו-מנהל תודה רבה איש יקר.
-
תודה על התגובה המפרגנת, אני שמח לעזור!
-
@אליהו-מנהל הי אני רכשתי מחן שמואל את כל מה שצריך כדי לבצע את בדיקת הTa, האם יש סירטון שמראה הלכה למעשה כיצד לבצע את הבדיקה ? תודה רבה
פנינה 0547573884 -
יש את הסרטון הזה:
https://www.youtube.com/watch?v=_ADVWBKDMAc