• התחברות
    • חיפוש
    • לא נקרא
    • [[global:header.דף הבית]]
    • תגיות
    • פופולרי
    • פוסטים אחרונים

    בדיקת TA (חומצה כללית) בעזרת טיטרציה

    חומציות
    כימייה חומציות בדיקות מעבדה
    2
    13
    1399
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגיבו כנושא
    התחברו בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אליהו - מנהל
      אליהו - מנהל @אורח נערך לאחרונה על ידי

      שלום אביחי!

      תמיסה מוכנה של נתרן-הידרוקסיד 0.1 N ניתן לרכוש בכל חברה לכימיקלים למעבדות כמו חן-שמואל כימיקלים, בדרך כלל זה מגיע בבקבוק של ליטר, אחרי הפתיחה אפשר לשמור את זה למשהו כמו חצי שנה.

      כמובן שצריך בנוסף גם מד pH, תמיסות בופר לכיול ומומלץ גם ביורטה להקל על תהליך הטיטרציה ולשפר את הדיוק.

      בהצלחה!

      אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הוזכר על-ידי  אליהו - מנהל אליהו - מנהל 
      • הוזכר על-ידי  אליהו - מנהל אליהו - מנהל 
      • הוזכר על-ידי  אליהו - מנהל אליהו - מנהל 
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

        שאלה מאת אוריאל כהן - מר אליהו, לאחר חודשים וחצי ( מיום הקראשר ) נבדק ה-PH והתקבלה תוצאה של 3.82 PH .
        היום לאחר 3 וחצי חודשים נבדק שינית והתוצאה 4.12 PH הוספתי חומצה טרטרית בכמות 15 גר' למיכל של 15 ליטר .
        בדקתי שוב PH התוצאה שהתקבלה 3.96 PH בצעתי בנוסף בדיקת TA והתוצאה היית % 8.7 TA.
        למעשה ביצעתי לפי המלצתך ( לבדוק את ה- TA ולהוריד בהתאם את ה-PH )עכשיו שזה 8.7% האם יש טעם להוסיף חומצה טרטרית להוריד עוד את PH לרמה של 3.7 PH דר נוסף הטעם הוא טוב מאוד ומרגישים את החמיצות .
        תודה מראש איש יקר ומודה לך מראש

        אליהו - מנהל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אליהו - מנהל
          אליהו - מנהל @אורח נערך לאחרונה על ידי

          שלום אוריאל!
          בשלב הזה, מה שחשוב זה טעם היין, אמנם pH 3.96 זה די גבוה ומסכן את היין, אך האפשרות שתוסיף עוד חומצה והיין יהיה חמוץ מידי ולא מאוזן גרועה יותר. ה- TA שלך כבר די גבוה ומכיוון שהטעם תלוי ב- TA ולא ב- pH, צריך בהחלט להיזהר ולהוסיף חומצה רק לפי הטעם.
          כפי שהסברתי במאמר על חומציות צריך לבצע בדיקה השוואתית של מס' דגימות של יין עם תוספות של חומצה בריכוז משתנה ולבדוק בהתאם לטעם האם בכלל ניתן להוסיף חומצה בלי לפגוע בטעם היין ואם כן מה הריכוז שמביא את התוצאות הכי מאוזנות - pH נמוך מצד אחד וטעם מאוזן מהצד השני.

          מאחל לך המון הצלחה וחנוכה שמח!

          אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

          ? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ?
            אורח @אליהו - מנהל נערך לאחרונה על ידי

            @אליהו-מנהל תודה רבה איש יקר.

            ? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ?
              אורח @אורח נערך לאחרונה על ידי

              מר אליהו את עושה לי חשק לעשות יין ואני בטוח שהיין יצא טוב והרבה בעזרתך.

              אליהו - מנהל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • אליהו - מנהל
                אליהו - מנהל @אורח נערך לאחרונה על ידי

                תודה על התגובה המפרגנת, אני שמח לעזור!

                אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ?
                  פנינה קשקש @אליהו - מנהל נערך לאחרונה על ידי

                  @אליהו-מנהל הי אני רכשתי מחן שמואל את כל מה שצריך כדי לבצע את בדיקת הTa, האם יש סירטון שמראה הלכה למעשה כיצד לבצע את הבדיקה ? תודה רבה
                  פנינה 0547573884

                  אליהו - מנהל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • אליהו - מנהל
                    אליהו - מנהל @אורח נערך לאחרונה על ידי

                    לא מכיר משהו ספציפי, אפשר לחפש כאן, בסך הכל זה תהליך די פשוט, המדריך כאן מאוד מפורט ומובן.

                    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • אליהו - מנהל
                      אליהו - מנהל נערך לאחרונה על ידי

                      יש את הסרטון הזה:
                      https://www.youtube.com/watch?v=_ADVWBKDMAc

                      אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • ?
                        אורח נערך לאחרונה על ידי

                        שלום אליהו,
                        אתה כותב: "במקרה של הרתחה, יש למדוד 100 מ"ל יין בבקבוק מדידה מדויק, להעביר את היין לחימום ולהביא לרתיחה למשך מספר שניות, לאחר הרתיחה יש להחזיר את היין אל בקבוק המדידה ולהשלים את הכמות שנחסרה בעקבות הרתיחה במים מזוקקים."
                        לא צריך להמתין שהיין יתקרר לפני שמחזירים אותו לבקבוק המדידה ? מה גם שמד PH עובד בטמפרטורות סביב 20-25 ?
                        כל טוב,
                        רפי

                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • אליהו - מנהל
                          אליהו - מנהל נערך לאחרונה על ידי

                          אתה צודק,
                          האמת שצריך להמתין שהיין יתקרר לאותה טמפרטורה שבה מדדנו את הנפח לפני ההרתחה כדי לוודא שאנחנו מחזירים את היין לאותו נפח בדיוק,
                          לגבי מד pH, לרוב המדים יש תיקון טמפרטורה אוטומטי (ATC) אבל זה נראה לי עד 50 מע"צ ולא יותר, כך שיש לקרר את היין בכל מקרה,
                          תודה על ההדגשה,

                          אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון