-
שאלה מאת אוריאל כהן - מר אליהו, לאחר חודשים וחצי ( מיום הקראשר ) נבדק ה-PH והתקבלה תוצאה של 3.82 PH .
היום לאחר 3 וחצי חודשים נבדק שינית והתוצאה 4.12 PH הוספתי חומצה טרטרית בכמות 15 גר' למיכל של 15 ליטר .
בדקתי שוב PH התוצאה שהתקבלה 3.96 PH בצעתי בנוסף בדיקת TA והתוצאה היית % 8.7 TA.
למעשה ביצעתי לפי המלצתך ( לבדוק את ה- TA ולהוריד בהתאם את ה-PH )עכשיו שזה 8.7% האם יש טעם להוסיף חומצה טרטרית להוריד עוד את PH לרמה של 3.7 PH דר נוסף הטעם הוא טוב מאוד ומרגישים את החמיצות .
תודה מראש איש יקר ומודה לך מראש -
שלום אוריאל!
בשלב הזה, מה שחשוב זה טעם היין, אמנם pH 3.96 זה די גבוה ומסכן את היין, אך האפשרות שתוסיף עוד חומצה והיין יהיה חמוץ מידי ולא מאוזן גרועה יותר. ה- TA שלך כבר די גבוה ומכיוון שהטעם תלוי ב- TA ולא ב- pH, צריך בהחלט להיזהר ולהוסיף חומצה רק לפי הטעם.
כפי שהסברתי במאמר על חומציות צריך לבצע בדיקה השוואתית של מס' דגימות של יין עם תוספות של חומצה בריכוז משתנה ולבדוק בהתאם לטעם האם בכלל ניתן להוסיף חומצה בלי לפגוע בטעם היין ואם כן מה הריכוז שמביא את התוצאות הכי מאוזנות - pH נמוך מצד אחד וטעם מאוזן מהצד השני.מאחל לך המון הצלחה וחנוכה שמח!
-
@אליהו-מנהל תודה רבה איש יקר.
-
תודה על התגובה המפרגנת, אני שמח לעזור!
-
@אליהו-מנהל הי אני רכשתי מחן שמואל את כל מה שצריך כדי לבצע את בדיקת הTa, האם יש סירטון שמראה הלכה למעשה כיצד לבצע את הבדיקה ? תודה רבה
פנינה 0547573884 -
יש את הסרטון הזה:
https://www.youtube.com/watch?v=_ADVWBKDMAc -
שלום אליהו,
אתה כותב: "במקרה של הרתחה, יש למדוד 100 מ"ל יין בבקבוק מדידה מדויק, להעביר את היין לחימום ולהביא לרתיחה למשך מספר שניות, לאחר הרתיחה יש להחזיר את היין אל בקבוק המדידה ולהשלים את הכמות שנחסרה בעקבות הרתיחה במים מזוקקים."
לא צריך להמתין שהיין יתקרר לפני שמחזירים אותו לבקבוק המדידה ? מה גם שמד PH עובד בטמפרטורות סביב 20-25 ?
כל טוב,
רפי -
אתה צודק,
האמת שצריך להמתין שהיין יתקרר לאותה טמפרטורה שבה מדדנו את הנפח לפני ההרתחה כדי לוודא שאנחנו מחזירים את היין לאותו נפח בדיוק,
לגבי מד pH, לרוב המדים יש תיקון טמפרטורה אוטומטי (ATC) אבל זה נראה לי עד 50 מע"צ ולא יותר, כך שיש לקרר את היין בכל מקרה,
תודה על ההדגשה,