הכנת יין טבעי ללא שמרים ו/או ללא ביסולפיט
-
שלום אליהו.
יהאם יש הבדל באיזה ענבים משתמשים לצורך תסיסה טבעית? כי משהו טען לי שחייבים ענבים אורגניים שלא עברו כל ריסוס. כי הריסוס מזיק לשמרים הטבעיים. -
שלום רב,
זו אכן שאלה מעניינת וראיתי שיש מחקרים שונים שניסו לבדוק את זה, במחקר אחד ראיתי שלא נמצאו השפעות שליליות של ריסוס קוטלי פטריות על אוכלוסיית השמרים שעל הענב. בכל מקרה, כל השאלה שמעניינת את החוקרים היא האם הריסוס משפיע בצורה כזו או אחרת על מגוון השמרים שעל הענב, אין שום אפשרות שהריסוס מחסל לחלוטין את כל השמרים שעל הענב מכיוון שבפרקטיקה, וכל יינן יכול לאשר זאת, ענבים מגידול רגיל (לא אורגני) עוברים גם כן תסיסה "טבעית" בלי שום בעיה.
למעשה, מחקרים רבים הראו שהענבים השולטים בתסיסות ספונטניות הם בכלל שמרים שהשתמרו בסביבת היקב וכלל לא שמרים שמקורם מקליפת הענב.
בשורה התחתונה, בנוגע לשאלה שלך, אני לא חושב שיש טעם להעדיף ענבים אורגניים לייצור יין טבעי, אלא אם כן אתה מעדיף אורגני בכל מקרה.בהצלחה
-
שלום וברכה. ותודה על העצות וההדרכה המקצועית.
- מיץ ענבים - תירוש 100% שנמכר בחנות, מפוסטר, האם יכול לעבור תסיסה טבעית. ומה לגבי תירוש שמצוין עליו שהוא מכיל ביסולפיט. והאם מיץ ענבים שהוקפא נהרס מלהיות יין באופן טבעי. תודה.
-
שלום וברכה. ותודה על העצות וההדרכה המקצועית.
- מיץ ענבים - תירוש 100% שנמכר בחנות, מפוסטר, האם יכול לעבור תסיסה טבעית. ומה לגבי תירוש שמצוין עליו שהוא מכיל ביסולפיט. והאם מיץ ענבים שהוקפא נהרס מלהיות יין באופן טבעי. תודה.
-
יכול לעבור תסיסה 'טבעית' בעקבות שמרים שמסתובבים באוויר ויחדרו אליו אחרי פתיחת הבקבוק. נכון גם למיץ שמכיל ביסולפיט (בד"כ זו לא כמות מספקת כדי למנוע תסיסה).
מיץ לא מפוסטר שהוקפא יכול לתסוס גם ע"י שמרים מהמיץ עצמו שהורדמו בקפיאה וחזרו בהפשרה וכן באמצעות שמרים מהאוויר כנ"ל. -
אליהו ערב טוב.
יש לי גפן מזן איזבלה בחצר וברצוני להכין יין ממנו . והיום זה הזמן לבצור, איך אוכל להכין יין בייתי טבעי ממנו ללא הוספת
שמרים או הוספת מים? אני מנתניה האם תוכל להדריך אותי? 0505214021 תודה. -
-
לא הבנתי את השאלה...
-
שלום אליהו
אני שואל לגבי הקראש ביין ללא ביסולפיט שעושים בכרם.
האם כדאי? או שהוא מכניס קלקולים ליין? או מסיבה אחרת?
תודה -
@אליהו-מנהל אמר בהכנת יין טבעי ללא שמרים ו/או ללא ביסולפיט:
למעשה, מחקרים רבים הראו שהענבים השולטים בתסיסות ספונטניות הם בכלל שמרים שהשתמרו בסביבת היקב וכלל לא שמרים שמקורם מקליפת הענב.
כוונתך היא שהשמרים שהיו פעילים בתסיסה לרוב מגיעים מהאוויר ולא מקליפת הענב?