דילוג לתוכן
  • 0 לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. עזרה וייעוץ
  3. תיקון חמיצות יתר

תיקון חמיצות יתר

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה וייעוץ
10 פוסטים 2 כותבים 243 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #1

    שלום לך ראשית כל אני רוצה להודות כל העבודה היסודית שעשית הנגשת ידע עצום ליינן המתחיל...
    עכשיו לשאלתי
    יש לי יין מענבי מרלו הוספתי לםני התסיסה חומצה טרטרית גרם לליטר
    עכשיו היין סיים תסיסה מלולקטית בדקתי ph היה גבוה 3.85 החלטתי לתקן שוב ע"פ המלצתך לא להוסיף על פי כללי אצבע אלא להכין תמיסה ולטעום וככה להחליט מה תהיה רמת החמיצות
    עשיתי 4 דוגמיות התלבטתי בין גרם וחצי ל 2 גרם לליטר בסוף החלטתי על 1.5 גרם לליטר נוספים של חומצה טרטרית זה היה ממש מאוזן וממש טעים הוספתי לכל החבית ועכשיו כמה ימים אחרי אני טועם את היין והיה לי ממש חמוץ... יותר מהתרחיש של 2 גרם אפילו
    אולי טעיתי בחישוב.. מדדתי ph זה עומד עכשיו על 3.61 אבל זה בכל זאת חמוץ
    השאלה מה אפשר לעשות והאם עם הזמן החומציות תתאזן וישקע חלק מהטרטרית או שפשוט חייב לפעול בצורה כימית ואם כן איך
    בטח הכי טוב לדלל עם יין אחר אבל אין לי איך להשיג עכשיו.

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #2

    מאד מעניין, טעמת מייד אחרי הוספת החומצה לכל היין וכבר היה חמוץ?
    יתכן בהחלט שהיתה איזושהי טעות בחישוב או בהערכה של נפח היין הכולל.
    בכל מקרה לא הייתי ממהר לתיקון כימי בשלב הזה, כדאי להמתין עוד כמה חודשים, מידי פעם לטעום ולראות אם יש שינוי, בהחלט סביר שהחומציות תרד לאורך זמן. אם זה לא יקרה, לקראת הבקבוק אפשר לשקול התערבות כל שהי לתיקון חומצה, כמובן שהאופציה המועדפת היא ערבוב עם יין אחר, אך כמו שכתבת זה פחות מעשי.

    בהצלחה בכל מקרה!

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #3

    אני מנסה לבצע רישום ללא הצלחה. כיצד ניתן לבצע זאת ?להיות חבר

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #4

    אין אפשרות וגם אין צורך להירשם/להתחבר לאתר. האפשרות לפרסום תגובות על פוסטים וכן לפתוח נושאים חדשים בקטגוריה 'עזרה וייעוץ' פתוחה גם עבור 'אורחים'.

    בהצלחה!

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    ? תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    השיב לאליהו - מנהל ב נערך לאחרונה על ידי
    #5

    @אליהו-מנהל שלום וברכה מר אליהו איש יקר חייב להוסיף זאת. הph הגיע ל- 3.47 היין לא חמוץ חמוץ לדעתי ולדעת טועמים נוספים החמיצות לא ממש מורגשת. השאלה האם בכל זאת לתקן ? יש אפשרות כזאת יש לי עוד דאמג'ן עם ph3.72

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #6

    שלום וברכה!

    אני לא כל כך מבין על מה אתה מדבר, האם פנית כבר בעבר?

    אני מזכיר שהמשמעות של pH נמוך היא חומציות גבוהה יותר כך שאם היין לא חומצי מספיק בטעם ויש להוסיף חומצה ה- pH צפוי לרדת עוד יותר בעקבות הוספת חומצה. בכל מקרה pH הוא לא המדד שמשפיע על טעם החומציות של היין, מה שמשפיע זה מדד שנקרא TA והוא נמדד בצורה שונה. כך או כך, pH נמוך כשלעצמו אינו בעיה, להפך - זוהי מעלה שעשויה להגן על היין, חומציות גבוהה מידי יכולה להיות בעיה רק אם היין מרגיש חמוץ בטעם, אם זה לא המצב - אין צורך לעשות דבר, כמו כן, אם היין אינו חומצי מספיק, יש להוסיף חומצה גם זה יביא ל- pH נמוך יותר.
    בהצלחה!

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    ? תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    השיב לאליהו - מנהל ב נערך לאחרונה על ידי
    #7

    @אליהו-מנהל ,תודה רבה אליהו על התשובה. השאלה לגבי ה- PH שהוא נמוך 3.47 ויש לי אפשרות לתקן( לעלות את ה- PH לרמה של עד 3.6 ) עם יין נוסף שנמצא ברשותי עם PH 3.72 ז"א לערבב 2 יינות. יין אחד עם PH 3.47 והשני עם PH 3.72 ולקבל משהו מאוזן? הטעם טוב לא מורגשת חמיצות

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #8

    שוב שלום,
    שוב, כפי שכתבתי לך pH לא אומר שום דבר על הטעם של היין, זה רק מדד ליציבות של היין כנגד חמצון וקלקולים מיקרוביאליים ולעניין זה pH נמוך זה דווקא רצוי.
    אני לא כל כך מבין מה זה אומר "הטעם טוב לא מורגשת חמיצות", חומציות היא לא גורם שלילי בטעם של היין, להיפך - יין בלי חומציות ירגיש טפל וחסר טעם, העיניין הוא שהחומציות צריכה להיות מאוזנת, כלומר בדיוק במינון הנכון שיש מספיק חומצה אבל לא יותר מידי, כך שאם היין טעים לדעתך ולטעמם של אחרים אין שום סיבה לנסות להפחית חומציות.

    בהצלחה!

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #9

    היי
    ביצעתי תיקון ליין עי חומצה טרטרית
    והוספתי יותר מידי ( טעות בחישוב )
    היין היה 3.85 ph והורדתי אותו ל 3.33 ph
    לפני התיקון היה ליין טעם מעולה אל עכשיו הוא חמצמץ ופחות נעים לשתיה
    האם יש אפשרות לאזן בטעם ועם איזה חומר ? האם החמיצות תתרכך עם הזמן ?
    אשמח לשמוע את דעתך
    תודה

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #10

    שלום וברכה!

    יתכן בהחלט שהחומציות תרד עם הזמן, הייתי ממליץ להמתין כרגע עוד כמה חודשים ורק אם אין שיפור, לפעול להורדת החומציות בעזרת חומרים כימיים, יש כמה שיטות - אם תצטרך תוכל לפנות ואשתדל להדריך אותך.

    בהצלחה!

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0

  • התחברות

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים