דילוג לתוכן
  • 0 לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. עזרה וייעוץ
  3. מרירות ביין רימונים

מרירות ביין רימונים

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה וייעוץ
5 פוסטים 2 כותבים 165 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ? מנותק
    ? מנותק
    קובי אפל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי אליהו - מנהל
    #1

    הכנתי יין רימונים ממץ רימונים אחרי שצימצמתי אותו על הגז בכדי לקבל בריקס גבוה(כ-24) ושמתי לו שמרי יין.
    לאחר התסיסה ליין נהיה מלבד טעמו הטוב תחושה מרירה מאוד (כנראה מטעם הרימונים).
    עכשיו אני שואל איך אפשר להפיג טעם מרירות.
    האם השיטות כמו ביין?
    ראתי באתרים מדברים על להוסיף חלבון ביצה או קזאין או בנטונית, או פחם פעיל דברים שאין לי מושג בהם.
    האם יש לכם עצה מה לעשות?

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #2

    שלום קובי!

    האמת שאף-פעם לא התנסתי ביין שאינו מענבים. בכל אופן הדברים בסך הכל דומים ואני יכול לנסות לייעץ מהנסיון שלי בביין ענבים.
    כפי שאני מבין, ברימונים הטעם המריר עשוי להגיע מהגרעינים שאם אני לא טועה מכילים טאנין כמו בענבים וזה יכול לגרום למרירות. כיוון שמדובר מייד אחרי התסיסה, לא הייתי ממהר לנסות להשתמש בשיטות הצללה שונות כדי להפחית את המרירות, צריך להבין שבשלב הזה יש עוד כל מיני גורמים ביין שעשויים להעצים את המרירות - משקעי שמרים מהתסיסה, נוכחות של גז CO2 שנשאר מהתסיסה וכו', הדברים הללו 'נרגעים' ככל שהזמן עובר כך שמומלץ לחכות עוד כמה חודשים כדי לראות את ההתקדמות, גם אם מדובר בעודף טאנינים הזמן אמור לרכך את העפיצות והמרירות, אם בכל זאת נשאר מרירות בזמן שאתה מעוניין כבר לבקבק את היין, תוכל להשתמש בג'לטין או בחלבון ביצה כדי להיפטר מעודף הטאנין - אם תצטרך, פנה אלי שוב ואשתדל להדריך אותך בעניין.

    מקווה שעזרתי,
    בהצלחה!

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #3

    תודה רבה.
    לחכות כמה חודשים זה רעיון מצויין ואני מקווה שזה ישפר את המצב.
    אם לא זה נהיה בקשר👍

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #4

    באמת חיכיתי כמה חודשים ובסוף יצא מצוין

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #5

    שמח לשמוע!

    בהצלחה!

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0

  • התחברות

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים