• התחברות
    • חיפוש
    • לא נקרא
    • [[global:header.דף הבית]]
    • תגיות
    • פופולרי
    • פוסטים אחרונים

    מה כמות הקלריות והאלכוהול שיש ביין

    עזרה וייעוץ
    2
    6
    235
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגיבו כנושא
    התחברו בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      יעקב נערך לאחרונה על ידי

      שלום וברכה
      1.איך ניתן לדעת מה כמות הקלריות (אנרגיה) ביין כדי לכתוב על הטיקט של הבקבוק
      (ואם בבדיקת מעבדה אם יש מידע היכן במרכז יש בדיקה כזו)
      2.והאם ניתן לדעת את כמות האלכוהול שיש ביין בשלב הבקבוק בבדיקה ביתית
      פשוט מדהים המידע והנגישות
      תודה

      אליהו - מנהל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אליהו - מנהל
        אליהו - מנהל @אורח נערך לאחרונה על ידי אליהו - מנהל

        שלום רב!

        כמות הקלוריות ביין מחושבת לפי כמות האלכוהול והסוכר ביין בהתאם לכך שכל גר' אלכוהול = 7 קל' וכל גר' סוכר = 4 קל'. ביין יבש אין כמעט סוכר כך שהאלכוהול הוא הרלוונטי, לחישוב כמות האלכוהול ביין בגר', צריך: א. להכפיל את האחוז של האלכוהול בנפח ב- 0.8 (היחס שבין נפח של אלכוהול למשקל שלו), ב. לחשב כמה גר' אלכוהול יש בכמות מסויימת של יין לפי אחוזי האלכוהול ג. להכפיל ב- 7 כדי לדעת כמה קלוריות יש ביין.

        לדוגמה - אם נרצה לדעת את כמות הקלוריות ב- 50 מ"ל יין בעל 14% אלכוהול, נחשב כך: נכפיל 14 ב- 0.8 = 11.2 כלומר, ביין יש 11.2% אלכוהול במשקל, כדי להפוך את האחוזים לשבר עשרוני, נחלק 11.2 ב- 100 ונקבל 0.112, נכפיל את הערך הזה בכמות היין במ"ל - 50X0.112 נקבל 5.6, כלומר, ב- 50 מ"ל יין יש 5.6 גר' אלכוהול, נכפיל 5.6 ב- 7 (כמות הקלוריות לכל גר' אלכוהול) ונקבל 39.2 - זו כמות הקלוריות ב- 50 מ"ל יין (בתוויות מקובל לציין לפי 100 מ"ל ובמקרה הזה - 78.4 קלוריות ל-100 מ"ל).

        אין בדיקה ביתית לחישוב אלכוהול בנפח ביין, אני ממליץ להשתמש בערך של האלכוהול הפוטנציאלי שהרחבתי עליו כאן, זה כמובן בהנחה שהתסיסה אכן הסתיימה והיין הגיע למשקל סגולי סביבות 0.995. יש נוסחה נוספת שמחשבת את אחוז האלכוהול הסופי לפי: משקל סגולי התחלתי פחות משקל סגולי סופי לחלק ל- 0.00736 = אחוז אלכוהול בנפח, כמובן זה לא מדויק אבל נותן הערכה מספיק טובה עבור ייצור ביתי.

        יש כמובן אפשרות לשלוח לבדיקת מעבדה, יש בסוד-היין, ביקב טפרברג וביקב שורק ואני מניח שבעוד מקומות שאני לא מכיר. כמובן שכאשר יהיו לך תוצאות של אחוזי אלכוהול תוכל לחשב גם קלוריות בקלות לפי הנוסחה שהבאתי למעלה.

        לחישוב קלוריות ביינות מתוקים צריך לדעת בנוסף את הערך המדויק של הסוכר השיורי ביין, אך בשביל זה צריך בדיקת מעבדה מדויקת.

        בהצלחה!

        אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

        ? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ?
          יעקב @אליהו - מנהל נערך לאחרונה על ידי

          @אליהו-מנהל
          תודה רבה מחכים מאוד
          מהו סוכר שיורי (רמת הסוכר שנשארה ביין?)

          אליהו - מנהל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אליהו - מנהל
            אליהו - מנהל @אורח נערך לאחרונה על ידי

            כן - כמות הסוכר שנשארה ביין אחרי התסיסה (או כמות הסוכר הסופית ביין אם הוסיפו סוכר אחרי התסיסה) מודדים את זה בגרם לליטר, ביין 'יבש' צריך להיות פחות מ- 2 גר' לליטר וביין מתוק מאד יכול להיות גם 100 גר' לליטר - למשל ביין פורט.

            אין דרך ביתית מדויקת למדוד סוכר שיורי, אם רוצים אפשר לשלוח למעבדה.

            אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

              תודה על האתר הנפלא
              לא הבנתי איך אני יכול לדעת כמה אחוז אלכוהול יש ביין שלי?

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • אליהו - מנהל
                אליהו - מנהל נערך לאחרונה על ידי

                ברמה המדוייקת, צריך לשלוח לבדיקת מעבדה כדי לדעת בדיוק. באופן כללי, אפשר לחשב לפי הבריקס ההתחלתי, בערך 57% מהבריקס ההתחלתי, לדוגמה, מ-25 בריקס נקבל 14.25% אלכוהול (כמובן בהנחה שהתסיסה הסתיימה לחלוטין וכל הסוכר הפך לאלכוהול).

                אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • הוזכר על-ידי  אליהו - מנהל אליהו - מנהל 
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון