דילוג לתוכן
  • 0 לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. כלי עזר
  3. טבלת בריקס - משקל סגולי

טבלת בריקס - משקל סגולי

מתוזמן נעוץ נעול הועבר כלי עזר
כלי עזרבדיקות מעבדה
7 פוסטים 2 כותבים 3.6k צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי אליהו - מנהל
    #1

    טבלת בריקס - משקל סגולי - אלכוהול פוטנציאלי

    להורדה בקובץ PDF לחצו כאן

    ‏‏בריקס - משקל סגולי - 1.png

    ‏‏בריקס - משקל סגולי - 2.png

    בריקס - משקל סגולי - 3.png

    בריקס - משקל סגולי - 4.png

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    ? תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    השיב לאליהו - מנהל ב נערך לאחרונה על ידי
    #2

    @אליהו-מנהל שבודקים בריקס במהלך התסיסה אין כל כך אינדיקציה לבריקס בגלל האלכוהול שמשנה את הקריאה לא? כי אצלי שניסיתי לבדוק בריקס יצא לי 9 בריקס ואילו המשקל הסגולי היה 1006 בערך...

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #3

    שלום וברכה!

    זה אכן נכון שמדידה בהידרומטר במהלך התסיסה היא פחות מדויקת בגלל האלכוהול שנוצר כך שהמשקל הסגולי לא יכול לייצג את אחוזי הסוכר. למרות זאת, היחס בין משקל סגולי לבריקס נשאר אותו הדבר בכל מצב, 'בריקס' הוא בסך הכול פונקציה של המשקל הסגולי (כמו בטבלה שפרסמתי כאן), כך שביין במהלך התסיסה ערך הבריקס אכן לא מייצג את ריכוז הסוכר בתירוש (מכיוון שיש ירידה במשקל הסגולי בגלל האלכוהול) אך היחס בין המשקל הסגולי לבריקס נשאר אותו דבר. לצורך העניין, אם משתמשים בהידרומטר שמראה גם משקל סגולי וגם בריקס, ההידרומטר לא יודע אם היין באמצע תסיסה או לא אלא רק מראה את ערך הבריקס שמקביל לכל ערך של משקל סגולי

    בנוגע למקרה שלך, צריך לבדוק באיזה הידרומטר אתה משתמש והאם אתה משתמש בו וקורא אותו בצורה נכונה, ערך הבריקס של משקל סגולי 1.006 צריך להיות כ- 1.5 בריקס, אולי ההידרומטר שלך לא מראה בריקס אלא סולם אחר?

    תעלה תמונה של ההידרומטר (רצוי תוך כדי הבדיקה של היין) כדי שאוכל להבין.

    בהצלחה!

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #4

    כן...ברור שהבריקס נשאר באופן יחסי למשקל הסגולי כמו בטבלה רק אומר שמדדתי בריקס עם רפקטומטר והתוצאה הייתה 9 בריקס והמשקל הסגולי היה 1006 נ.ב. לא מצליח להעלות תמונה של ההידרומטר...

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #5

    רפרקטומטר זה כבר משהו אחר. מדידה עם רפרקטומטר לא אפשרית אחרי תחילת תסיסה מכיוון שהאלכוהול משבש את המדידה כלפי מעלה (בשונה מבהידרומטר שהאלכוהול מוריד את המשקל הסגולי). התייחסתי לזה כאן, כאן הבאתי מחשבון שאמור לאפשר מדידה עם רפרקטומטר במהלך תסיסה, אם כי אני חושב שזה עדיין פחות מדויק ממדידה עם הידרומטר.

    נ.ב. כדי להעלות תמונה, אפשר לגרור את התמונה לתוך הפוסט תוך כדי כתיבה או ללחוץ על הסימן של "העלאת תמונה" בסרגל הכלים (השני משמאל).

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #6

    לא רואים כאן את טבלת ההמרה

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #7

    אצלי רואים מצויין, יש גם קישור לקובץ PDF בתחילת הפוסט.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0

  • התחברות

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים