שפיה ראשונה
-
שלום אליהו, לפני שבוע וחצי היין סיים את התסיסה, העברתי אותו לדימיג'אן והוספתי לו שבבי עץ, כפי שכתבת בעידכון השארתי את היין עם כל המשקעים, והריח שלו טוב.
השאלה מתי לדעתך כדאי לעשות שפיה ולהפריד את היין מהמשקעים, ומתי כדאי לעשות בדיקה לתסיסה מלולקטית.
בנוגע לבקבוקי פלסטיק ששמרתי את יתרת היין, האם לעשות להם שפיה, לפי המראה כמות המשקעים בבקבוק היא ממש מזערית. -
כחודש אחרי הסחיטה לבצע בדיקה מלולקטית, אם סיים לעשות שפייה, גם לבקבוקים - גם כדי לשחרר מהיין ריחות 'חיזוריים'.
-
אפשר לבצע שפייה לדמיג'אן ולערבב קצת מהמשקעים של הדמיג'אן לתוך הבקבוקים כדי לעורר בהם את התסיסה, עם השפייה של הבקבוקים לחכות, למעשה, זה פחות קריטי לבצע שפייה גם בבקבוקים מכיון שבדרך כלל אין בהם הרבה משקעים, אפשר לקבוע לפי הריח אם יש ריחות מסריחים כן כדאי לבצע שפייה אבל רק אחרי המלולקטית.
-
היי אליהו,
בעקבות שנושא המאמר הוא שפייה אשאל לגביו.
כל השנים השתמשתי עם דמיג'אנים.
לראשונה אני עם נירוסטה.
השפייה מהדמיג'אן היה די פשוט כי הייתי יכול לראות את הקו של המשקעים ופשוט התחלתי מעל הקו.
בנירוסטה לא רואים כלום.
יש איזשהו עיצה לעניין?
חיפשתי באתר ולא מצאתי שדיברת על זה.
תודה רבה! -
לגבי שפייה מנירוסטה אין לי נסיון. לפי מה שידוע לי עושים שפייה דרך הברז התחתון, אולי בשפייה ראשונה המשקעים יותר גבוהים מהברז, לא יודע.
-
לגבי שפייה מבקבוקי פלסטיק,
אם באמת המלולקטית לא הסתיימה בהם לא כדאי למלא איתם את הדמיג'אן בוודאי אם מוסיפים לו ביסולפיט.
מקווה שזה לא יקרה.