דילוג לתוכן
  • 0 לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. מאמרים למתקדמים
  3. חומציות
  4. בדיקת TA (חומצה כללית) בעזרת טיטרציה

בדיקת TA (חומצה כללית) בעזרת טיטרציה

מתוזמן נעוץ נעול הועבר חומציות
כימייהחומציותבדיקות מעבדה
11 פוסטים 2 כותבים 1.1k צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אביחי
    השיב לאליהו - מנהל ב נערך לאחרונה על ידי
    #2

    שלום רב אליהו.
    ההסבר שלך בנוגע לבדיקת רמת TA מפורט ומחכים כתמיד,
    בנוגע לתמיסת נתרן הידרוקסידי בריכוז של 0.1, רציתי לבקש האם תוכל להרחיב באיזו דרך אפשר לרכוש / להכין תמיסה כזו בריכוז הנכון ?

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #3

    שלום אביחי!

    תמיסה מוכנה של נתרן-הידרוקסיד 0.1 N ניתן לרכוש בכל חברה לכימיקלים למעבדות כמו חן-שמואל כימיקלים, בדרך כלל זה מגיע בבקבוק של ליטר, אחרי הפתיחה אפשר לשמור את זה למשהו כמו חצי שנה.

    כמובן שצריך בנוסף גם מד pH, תמיסות בופר לכיול ומומלץ גם ביורטה להקל על תהליך הטיטרציה ולשפר את הדיוק.

    בהצלחה!

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • אליהו - מנהלא אליהו - מנהל התייחס לנושא זה ב
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #4

    שאלה מאת אוריאל כהן - מר אליהו, לאחר חודשים וחצי ( מיום הקראשר ) נבדק ה-PH והתקבלה תוצאה של 3.82 PH .
    היום לאחר 3 וחצי חודשים נבדק שינית והתוצאה 4.12 PH הוספתי חומצה טרטרית בכמות 15 גר' למיכל של 15 ליטר .
    בדקתי שוב PH התוצאה שהתקבלה 3.96 PH בצעתי בנוסף בדיקת TA והתוצאה היית % 8.7 TA.
    למעשה ביצעתי לפי המלצתך ( לבדוק את ה- TA ולהוריד בהתאם את ה-PH )עכשיו שזה 8.7% האם יש טעם להוסיף חומצה טרטרית להוריד עוד את PH לרמה של 3.7 PH דר נוסף הטעם הוא טוב מאוד ומרגישים את החמיצות .
    תודה מראש איש יקר ומודה לך מראש

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #5

    שלום אוריאל!
    בשלב הזה, מה שחשוב זה טעם היין, אמנם pH 3.96 זה די גבוה ומסכן את היין, אך האפשרות שתוסיף עוד חומצה והיין יהיה חמוץ מידי ולא מאוזן גרועה יותר. ה- TA שלך כבר די גבוה ומכיוון שהטעם תלוי ב- TA ולא ב- pH, צריך בהחלט להיזהר ולהוסיף חומצה רק לפי הטעם.
    כפי שהסברתי במאמר על חומציות צריך לבצע בדיקה השוואתית של מס' דגימות של יין עם תוספות של חומצה בריכוז משתנה ולבדוק בהתאם לטעם האם בכלל ניתן להוסיף חומצה בלי לפגוע בטעם היין ואם כן מה הריכוז שמביא את התוצאות הכי מאוזנות - pH נמוך מצד אחד וטעם מאוזן מהצד השני.

    מאחל לך המון הצלחה וחנוכה שמח!

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    ? תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    השיב לאליהו - מנהל ב נערך לאחרונה על ידי
    #6

    @אליהו-מנהל תודה רבה איש יקר.

    ? תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    אורח
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #7

    מר אליהו את עושה לי חשק לעשות יין ואני בטוח שהיין יצא טוב והרבה בעזרתך.

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #8

    תודה על התגובה המפרגנת, אני שמח לעזור!

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • ? מנותק
    ? מנותק
    פנינה קשקש
    השיב לאליהו - מנהל ב נערך לאחרונה על ידי
    #9

    @אליהו-מנהל הי אני רכשתי מחן שמואל את כל מה שצריך כדי לבצע את בדיקת הTa, האם יש סירטון שמראה הלכה למעשה כיצד לבצע את הבדיקה ? תודה רבה
    פנינה 0547573884

    אליהו - מנהלא תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    השיב לאורח ב נערך לאחרונה על ידי
    #10

    לא מכיר משהו ספציפי, אפשר לחפש כאן, בסך הכל זה תהליך די פשוט, המדריך כאן מאוד מפורט ומובן.

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהלא מנותק
    אליהו - מנהל
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #11

    יש את הסרטון הזה:
    https://www.youtube.com/watch?v=_ADVWBKDMAc

    אם יש לכם שאלה או הערה על המאמר הספציפי הזה, אנא פרסמו את תגובתכם כאן, אם יש לכם שאלות כלליות בנוגע להכנת יין ביתי וכן אם אתם מעוניינים בייעוץ חינמי בכל שלבי הכנת היין, אנא עברו לקטגוריה הזו בשביל לפרסם את שאלותיכם, לחיים!

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0

  • התחברות

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • לא נקרא 0
  • [[global:header.דף הבית]]
  • תגיות
  • פופולרי
  • פוסטים אחרונים